Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Dero Security Products

G4S

Regio Control Veldt

CSL

Ajax Systems

Unii

VEB

Milestone

i-Pro

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

Nimo Drone Security

Paxton

Eizo

Paraat

VVNL

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Uniview

VideoGuard

Crown Security Services

OSEC

Seris

DZ Technologies

ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

20face

HD Security

Alarm Meldnet

VBN

Advancis

Lobeco

Hikvision

Service Centrale Nederland

Secusoft

Gold-IP

GFT

SmartCell

ADI

Multiwacht

Bydemes

Nenova

Trigion

SOBA

Sequrix

SMC Alarmcentrale

Seagate

Centurion

EAL

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

PG Security Systems

Connect Security

Top Security

SmartSD

Bosch Security Systems

Optex

JMB Groep

CardAccess

HID

Akuvox

NetworxConnect

Network Optix

NIBHV

2N

Securitas

ASIS

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Genetec

IDIS

Explicate

VAIBS

Brivo

Oribi ID Solutions

Kiwa

CDVI

Alphatronics

Add Secure

ARAS

IDIS Video Intercom als handige zorgoplossing

28 juni 2024
Redactie
04:36

Quality Guard is gespecialiseerd in brand-, inbraak- en camerabeveiliging. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt brandmeldsystemen, camerasystemen, inbraakalarmen en andere veiligheidssystemen. Voor een zorgverlener ontwikkelde het bedrijf met producten van IDIS een opvallende maatwerkoplossing.

De uitdaging was om de zelfstandigheid van cliënten in een veilige omgeving te stimuleren. Zorginstellingen bieden verschillende soorten zorg aan en bij het type zorg waarbij cliënten bijna zelfstandig kunnen wonen, is permanente aanwezigheid van zorgmedewerkers niet altijd noodzakelijk. Wel moet er in geval van nood snel contact met een zorgmedewerker kunnen worden gelegd.
Het zorgsysteem moest voldoen aan diverse eisen. Cliënten moeten eenvoudig en snel contact kunnen maken met zorgmedewerkers, terwijl zorgmedewerkers de situatie van de cliënt en diens omgeving goed moeten kunnen inschatten. Een videoverbinding op afstand, realtime beelden met hoge resolutie en een gebruiksvriendelijk systeem waren essentieel. Veiligheid stond uiteraard voorop bij het bedenken van een oplossing.

IDIS Video Intercom
Quality Guard besloot om een camerasysteem op een ongebruikelijke wijze in te zetten. Ze maakten gebruik van de IDIS Video Intercom voor snel contact met zorgmedewerkers. Door simpelweg op een knop te drukken, kan de cliënt hulp inroepen. De zorgmedewerker ontvangt een push notificatie en kan vervolgens een videoverbinding openen om de situatie meteen te beoordelen en actie te ondernemen.
In elke zorgwoning werd een video-intercom in de algemene ruimte geplaatst, gekoppeld aan een camerasysteem dat op afstand toegankelijk is. De camerabeelden kunnen worden opgeslagen en de zorgmedewerker kan live beelden van andere camera’s ontvangen, alles via de IDIS Mobile Plus app.
Het resultaat van deze oplossing is dat cliënten zelfstandig kunnen wonen met zorg binnen handbereik. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat zorgmedewerkers efficiënter kunnen worden ingezet, omdat ze niet permanent op locatie hoeven te zijn. Deze maatwerkoplossing biedt voordelen voor zowel de cliënten als de zorgmedewerkers.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner