Inbraakdetector voor smalle en brede detectie

OPTEX introduceert de FlipX. De fabrikant biedt hiermee een nieuwe reeks flexibele detectoren voor binnendetectie. De unieke draaibare lens biedt zowel smalle als brede detectie in één enkele detector. Ook zijn de detectoren voorzien van een op maat gemaakte pyro-elektrische sensor om een optimaal onderscheid te maken tussen mensen en huisdieren.

De roteerbare lens is ontworpen voor flexibiliteit. Het geeft installateurs een betrouwbare 2 in 1-detector die in meerdere situaties toepasbaar is. Naast deze veelzijdigheid helpt het in hun voorraad- en cashflowbeheer. De nieuwe serie binnendetectoren is ontwikkeld op basis van OPTEX’s jarenlange ervaring in het bieden van detectieprestaties voor inbraakdetectietoepassingen. Door de lens 180° te draaien is deze eenvoudig in te stellen voor een smalle of lange ruimte zoals een gang tot 18m of een brede open ruimte zoals een woonkamer of winkel tot 12m met een beeldhoek van 85°.

Snelle en eenvoudige installatie
FlipX Standard, de eerste uit de nieuwe serie, is een grade 2-detector die ook beschikt over een digitaal verbeterde signaalherkenningslogica, Super Multi-Dimensional Analysis (SMDA) genaamd. Hierdoor kunnen onnodige alarmen door licht- of temperatuursveranderingen worden vermeden.
De sensor bevat ook een 180°-afdekkingsslot en een makkelijk zichtbaar LED-lampje, waardoor de installatie snel en eenvoudig is.”
FlipX-sensoren hebben een slank en compact ontwerp, met flexibele montagehoogtes (tussen 2-3 m), wat betekent dat ze naadloos kunnen opgaan in de woonomgevingen, ook in gebouwen met hogere plafonds. Dankzij een optionele beugel kan de detector zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd.
FlipX Standard is verkrijgbaar als PIR-model – FLX-S-ST – en voor meer uitdagende binnenruimtes als een dual-technology (PIR en microwave) model – FLX-S-DT. Deze laatste is uitgerust met OPTEX’ robuuste microwavemodule, die de duurzaamheid van de sensor in uitdagende omgevingen zoals vochtige klimaten garandeert, en hogere signaleringsprestaties door de microwave af te stemmen op het IR-detectiegebied.

Na de lancering van de FlipX Standard is OPTEX van plan om eind 2022/begin 2023 andere modellen in de FlipX-serie uit te brengen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: