Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

Bosch Security Systems

HD Security

20face

VideoGuard

Genetec

Securitas

Paxton

EAL

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

Nenova

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

Sequrix

Kiwa

SmartSD

Crown Security Services

Bydemes

Explicate

SmartCell

Seris

Eagle Eye Networks

SOBA

De Beveiligingsjurist

Trigion

Brivo

Add Secure

HID

Milestone

IDIS

Service Centrale Nederland

VAIBS

ARAS

Multiwacht

Alphatronics

Regio Control Veldt

2N

ASIS

Akuvox

Nimo Dog Security

Eizo

CDVI

Masset Solutions

Top Security

ADI

GFT

Uniview

NIBHV

Paraat

Seagate

i-Pro

JMB Groep

Centurion

Alarm Meldnet

G4S

Nimo Drone Security

RoSecure

DZ Technologies

Lobeco

Hanwha Vision Europe

Secusoft

Gold-IP

Ajax Systems

NetworxConnect

CardAccess

VVNL

Hikvision

OSEC

CSL

Optex

Advancis

Connect Security

VBN

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Unii

Innovatieve kluissloten van Sargent and Greenleaf

24 januari 2008
Redactie
21:18

Onlangs heeft S&G een nieuwe serie elektronische kluissloten geïntroduceerd op basis van solenoid technologie. Deze serie weet zich prijstechnisch goed te onderscheiden ten opzichte van gelijksoortige producten. Met de komst van deze Z03 serie is het programma elektronische kluissloten van S&G verder gecompleteerd. Tot voorkort bestond de range uitsluitend uit gemotoriseerde kluissloten.

De S&G Z03 sloten zijn zeer gebruiksvriendelijk en uitgerust met een breed scala aan functies. Standaard hebben de sloten een mastercode, supervisorcode en 7 gebruikers. Tijdvertraging en 4-ogen principe (dubbelcode) zijn via het toetsenbord vrij instelbaar en zijn vanuit de fabriek standaard aanwezig in de sloten. Ook is er een gebruikerspositie beschikbaar t.b.v. de geldloper die de tijdvertraging kan omzeilen. De volledige programmering is via het toetsenbord op eenvoudige wijze uit te voeren. Er is dus nooit een computer, notebook of andere (speciale) apparatuur nodig voor de programmering! De S&G Z03 serie staat garant voor een groot gebruiksgemak en een hoge betrouwbaarheid.

De serie Z03 bestaat uit de Direct-Drive en de Rotarybolt. Beide types hebben dezelfde mogelijkheden en wijze van programmeren. Het verschil is de wijze waarop het slot in het regelwerk van de kluis functioneert. De Rotarybolt heeft een speciale schoot die (bij het ingeven van een geldige code) door het schotenwerk wordt weggeduwd na het draaien aan de handgreep van de kluis.

De Direct-Drive is voorzien is van een draaibaar toetsenbord waarmee de schoot van het slot wordt in- of uitgetrokken. Uniek aan dit slot is de wijze waarop de kabel van het toetsenbord naar het slot loopt. Bij vergelijkbare sloten die werken met een draaibaar toetsenbord is gebleken dat er een hoge kans is op kabelbreuk na veelvoudig gebruik. Bij de Z03 Direct-Drive wordt de kabel echter zeer goed beschermd doordat deze diep in de as én volledig door het slot loopt. Ook draait niet het complete toetsenbord maar uitsluitend de buitenste ring. Bij het draaien van het toetsenbord draait de kabel dus niet of nauwelijks mee.

Sargent and Greenleaf (S&G) staat sinds 1857 bekend om haar toonaangevende (combinatie) sloten. Deze vinden hun toepassing op o.a. kluizen, deuren en tegenwoordig ATM’s. Wereldwijd zijn de sloten in gebruik bij overheden en instanties maar ook bij bedrijven en particulieren. Sargent and Greenleaf laat door recente ontwikkelingen zien volledig mee te gaan met de tijd. MB Safety BV te Barendrecht is sinds 1 september 2007 distributeur voor Nederland van Sargent and Greenleaf.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner