Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

Connect Security

SMC Alarmcentrale

Paraat

ASSA ABLOY

2N

Add Secure

Nimo Drone Security

Secusoft

Advancis

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

ASIS

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

Optex

JMB Groep

Hikvision

Seris

Gold-IP

Bosch Security Systems

Nenova

IDIS

SmartCell

GFT

Centurion

BHVcertificaat.online

Akuvox

Uniview

G4S

Dero Security Products

Genetec

CardAccess

NIBHV

VEB

VideoGuard

CSL

VBN

Ajax Systems

Alphatronics

SmartSD

Multiwacht

Explicate

Paxton

Service Centrale Nederland

Eizo

RoSecure

Masset Solutions

Top Security

Crown Security Services

Securitas

SOBA

VAIBS

Oribi ID Solutions

i-Pro

Kiwa

Brivo

Avigilon Alta

OSEC

PG Security Systems

Hanwha Vision Europe

EAL

Sequrix

Nimo Dog Security

Milestone

NetworxConnect

CDVI

HD Security

Alarm Meldnet

Unii

ARAS

20face

Seagate

ADI

Regio Control Veldt

Trigion

VVNL

HID

Innoveren zonder in kennis te hoeven investeren

5 april 2022
Redactie
11:45

Veel beveiligingsinstallateurs kampen met een hoge werkdruk en komen daarom niet of nauwelijks aan innovatie toe, terwijl innovatie wel nodig is voor het voortbestaan op langere termijn. VAIBS uit Ermelo toont tijdens FireSafety & Security Event op stand A.23 een oplossing, waarmee vrijwel elke beveiligingsinstallateur eenvoudig de stap naar Kunstmatige Intelligentie kan zetten.

De tijd dat mensen genoegen nemen met een camerasysteem waarmee alleen te zien is wat er mis is gegaan, loopt ten einde. De behoefte aan proactieve detectie neemt snel toe en kunstmatige intelligentie maakt die mogelijk. Je moet echter wel kennis van zaken hebben om als beveiligingsinstallateur dergelijke technologie te kunnen leveren. “En daar ontbreekt het vaak aan, terwijl er ook geen tijd is om die kennis eigen te maken”, stelt Henk-Jan Hop van VAIBS vast. “De afgelopen periode zijn wij bij tientallen installateurs en system integrators op bezoek geweest. En elke keer zagen wij hetzelfde. Iedereen is te druk, kan de vraag niet aan en heeft moeite met het vinden van goed technisch personeel.”

Grootste revolutie ooit
“De drukte en personeelsschaarste verhinderen dat veel bedrijven innoveren, terwijl dat juist in deze tijd extreem belangrijk is. De security en safety-sector staat namelijk aan de vooravond van de grootste revolutie ooit”, waarschuwt Hop. “De intrede van Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) zal uiteindelijke een grotere impact teweegbrengen dan de stap van analoog naar IP begin deze eeuw. Je kan dan zeggen dat die stap tijd kost, maar bedenk ook eens hoeveel tijd bespaard kan worden! Zo zal veel minder op ongewenste alarmmeldingen gereageerd hoeven te worden en kan praktisch al het onderhoud op afstand gebeuren.”
Volgens Hop hebben ontwikkelingen in de consumentenmarkt intussen ook invloed op de vraag vanuit het bedrijfsleven. “Mensen raken vertrouwd met intelligente deurbellen, waarbij slimme algoritmes voor een grote nauwkeurigheid zorgen. Die technologie verwacht men ook in bewakingscamera’s aan te treffen. Analoge camera’s zijn intussen vrijwel onverkoopbaar. Hetzelfde gaat gebeuren met IP-camera’s zonder proactieve intelligentie. Daarom zullen op termijn alleen beveiligingsbedrijven overblijven die in staat zijn die intelligentie te leveren.”

Volledig ontzorgen
Het lijkt een vicieuze cirkel, maar dat is het volgens de operationeel directeur van VAIBS niet. “Wij bieden een plug-and-play Video AI-Analytics-systeem dat zowel in de Cloud als ook lokaal kan draaien en wat volledig camera- en VMS-onafhankelijk is. VAIBS ontzorgt installateurs en system integrators bij de plaatsing en inrichting van het systeem. Wij kunnen zelfs op de achtergrond de volledige dienstverlening overnemen, waardoor installateurs en system integrators één van de breedste en meest nauwkeurige Video AI-Analytics systemen op de markt kunnen aanbieden. Doelstelling is het bieden van een grotere toegevoegde waarde aan de klant. Dit doen we gezamenlijk door meer producten, diensten en service te verlenen aan de klant. Hierdoor bereikt de installateur een hogere klantenbinding én een verhoging van de terugkerende omzet. De installateur en/of system integrator kan te allen tijde besluiten om de complete dienstverlening, in rustigere tijden, alsnog in eigen beheer te doen waarbij VAIBS de medewerkers volledig zal opleiden.”

Zie de website voor meer informatie.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner