Installatiebedrijven getroffen door faillissement Imtech

Ongeveer 500 installatiebedrijven zijn getroffen door het faillissement van Imtech.

ImtechHonderd daarvan vrezen voor hun voortbestaan, deels omdat ze niet verzekerd zijn, zo blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Zo’n vier procent van de installateurs en loodgieters was onderaannemer van het bedrijf uit Gouda. Een kwart daarvan is voor een groot deel van de omzet afhankelijk van Imtech. Twee derde van de gedupeerde onderaannemers heeft nog vorderingen uitstaan bij Imtech, maar er is maar een kleine kans dat zij uitbetaald worden.

Het Nederlandse installatiebedrijf Imtech verkeerde al tweeënhalfjaar in grote problemen. De onderneming slaagde er maar niet om schoon schip te maken na een grote boekhoudfraude.

De rechtbank in Rotterdam verklaarde vorige week het bedrijf uiteindelijk failliet. De curator van Imtech Duitsland zegt dat wanbetaling door het Nederlandse moederbedrijf de directe aanleiding was voor het bankroet van Imtech Duitsland. Imtech zou zijn Duitse onderdeel nog 21 miljoen euro schuldig zijn.

Er is veel interesse is om onderdelen van het failliete Imtech te kopen. Het verkoopproces is een race tegen de klok omdat veel werkmaatschappijen zonder geld zitten. Door die tijdsnood wordt waarschijnlijk niet heel Imtech verkocht.

Deel dit artikel via: