Integrale handhavingscontrole stationsgebied Utrecht

Tijdens de controle donderdag in het gebied rondom station Utrecht Centraal zijn vier aanhoudingen verricht en 77 processen verbaal uitgeschreven. Onder de personen die werden aangehouden en beboet bevonden zich bekende overlast gevende personen in het stationsgebied.

De controle leidde tot vier aanhoudingen. Een hiervan was een vreemdeling zonder geldige verblijfstatus, de andere drie werden aangehouden omdat ze stonden gesignaleerd voor afname van DNA-materiaal. De 77 processen verbaal zijn uitgeschreven voor zwartrijden en andere overlast gevende feiten.
Onder de reizigers waren ook meerdere vluchtelingen uit Oekraïne die per trein arriveerden. Zij werden door agenten en medewerkers van toezicht en handhaving opgevangen en verwezen naar de juiste instanties voor het verlenen van de noodzakelijke opvang.

Rustige dag
Met de actie werd een signaal afgegeven naar de overlastveroorzakers en droeg de politie met diverse partners bij aan een veiliger en prettiger stationsgebied. Winkelbeveiligers hebben laten weten als gevolg van de aanwezigheid van de politie een rustige dag te hebben gehad.
Niet alleen politie Utrecht Centrum en de wijkagenten waren betrokken bij de actie. Er werd nauw samengewerkt met Toezicht en Handhaving gemeente Utrecht, Cameratoezicht, beveiligingsbedrijf Trigion en de afdelingen Service & Veiligheid van Qbuzz en Syntus/Keolis.
De actie was gericht op groepen en mensen die overlast veroorzaken in winkelcentrum Hoog Catharijne, rond station Utrecht Centraal en onder het ‘bollendak’. Daarnaast werd er gecontroleerd in het station en bij de bus- en tramhaltes of reizigers in het bezit waren van een geldig vervoerbewijs.

Deel dit artikel via: