Integratie CardAccess 4000 met Aperio van ASSA ABLOY

Het bekende toegangssysteem CardAccess van ARAS Security werkt nu naadloos samen met de draadloze Aperio-sloten van ASSA ABLOY. Op deze wijze is elektronisch toegangsbeheer snel en eenvoudig in te voeren als alternatief voor mechanische sluitsystemen.

Eerder was al een koppeling gerealiseerd met de draadloze sloten van Uhlmann & Zacher. Versie 1.1 van CardAccess 4000 ondersteunt nu ook de populaire en veel verkochte draadloze Aperio-sloten van ASSA ABLOY. Koppeling gaat via de Accelaterm deurcontroller via één of meerdere hub’s. Het werkt volgens ARAS simpel. Op elke Accelaterm is een converter aan te sluiten, waarop de hub’s van Aperio worden aangesloten. De Aperio’s communiceren draadloos met het slot, zodat geen ingewikkelde bekabeling nodig is. Ook breekwerk in het plafond kan veelal achterwege blijven, omdat het bereik van de hub’s maar liefst 10 meter is.

Aansluitmogelijkheden
Er kunnen meerdere Aperio-hub’s worden aangesloten via een RS485-bus. Er kunnen maximaal acht sloten communiceren met een hub. De Accelaterm kan vervolgens met maximaal zestien draadloze lezers communiceren. Alleen als er al acht bedrade lezers zijn aangesloten, blijft er nog ruimte over voor acht draadloze Aperio-sloten. Alle transacties worden real-time doorgegeven aan de software.
Het door ARAS geleverde CardAccess is al 50 jaar een begrip in beveiliging. Met het modulair uitbreidbare systeem zijn maar liefst 32.000 deuren te beheren, maar ook liften, lockers, printers en andere zaken waar de organisatie controle over wil houden.

Meer informatie is te lezen op de website.

Deel dit artikel via: