Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

Seagate

Advancis

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

Connect Security

2N

SmartSD

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Lobeco

Centurion

NetworxConnect

Nenova

Nimo Drone Security

Explicate

NIBHV

Network Optix

IDIS

Dero Security Products

Add Secure

Ajax Systems

ASSA ABLOY

RoSecure

ARAS

G4S

Optex

Paxton

i-Pro

Top Security

PG Security Systems

Multiwacht

Eizo

Oribi ID Solutions

CardAccess

HID

CSL

VVNL

OSEC

Unii

Trigion

Sequrix

Crown Security Services

SmartCell

Milestone

Eagle Eye Networks

VideoGuard

Paraat

EAL

VBN

Secusoft

DZ Technologies

VEB

Gold-IP

Alarm Meldnet

SOBA

BHVcertificaat.online

Securitas

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Akuvox

20face

Hikvision

Uniview

ASIS

HD Security

Kiwa

JMB Groep

Brivo

VAIBS

ADI

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

CDVI

Seris

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

GFT

Genetec

Intelligente visuele verificatie tegen onnodig inbraakalarm

23 december 2020
Redactie
10:48

De beste methode tegen onnodig alarm is visuele verificatie. Het door ADI en SmartSD vertegenwoordigde Foxstream heeft hiervan haar specialiteit gemaakt. Beelden worden snel geanalyseerd en in geval van een daadwerkelijke inbraak direct doorgestuurd naar de particuliere alarmcentrale.

De oplossingen van Foxstream vormen een alternatief voor de soms ingewikkelde combinaties van traditionele inbraakdetectie met infrarood en aparte camerasystemen. Centralisten hoeven bij de ontvangst van een inbraakmelding ook niet apart camerabeelden op te roepen, wat onnodig tijd kan kosten. De melding gaat direct vergezeld van beeld, zodat de centralist snel kan beoordelen of er sprake is van een situatie die opvolging behoeft.

Professionele situaties
Camera’s met bewegingsdetectie kunnen ook worden gebruikt voor inbraaksignalering. Ze zijn tegenwoordig overal te koop en sturen beelden naar de smartphone van de gebruiker. Een nadeel is dat ze meestal op alle bewegingen reageren. Dat maakt ze onbruikbaar voor professionele situaties, zoals de bewaking van de omgeving van een bedrijfspand. De oplossingen van Foxstream beschikken over kunstmatige intelligentie en deep learning-analyses, die al sinds 2015 ontwikkeld worden in samenwerking met het Franse Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek. Deze technologie wordt gebruikt voor het signaleren van inbrekers, maar ook voor het analyseren van het gedrag van klanten in een winkel of andere bedrijfsprocessen. Het resultaat wordt weergegeven in overzichtelijke statistieken.

Configuratiemogelijkheden
Situaties kunnen per locatie verschillen. Daarom bieden de oplossingen van Foxstream uitgebreide configuratiemogelijkheden. “Onze expertise bestaat uit het selecteren van de juiste combinatie van technologieën om de beste resultaten te geven op basis van een specifieke site, de doelen van de gebruiker en de plaatselijke context”, zegt CEO Jean-Baptiste Ducatez. “Wij beveiligen sinds 2004 duizenden locaties wereldwijd en werken daarbij met ultramoderne algoritmen om de oorzaken van onnodige alarmen uit te filteren. Dankzij de vele verschillende configuratiemogelijkheden is dat per situatie in te stellen.”

Tijdige beslissingen
Detectie van beweging is niet de grootste uitdaging. De systemen van Foxstream zijn ook in staat om te analyseren welke beweging op een incident duidt. Een persoon of voertuig wordt dan automatisch gemarkeerd met een rode contour, zodat het makkelijk te volgen is door de centralist in de meldkamer. Die kan direct actie ondernemen, terwijl de camera’s het object blijven volgen. Zo gaat geen seconde verloren. De fabrikant en de distributeurs bieden uitgebreide ondersteuning, zodat het systeem snel en effectief operationeel gemaakt kan worden. Dit gaat zelfs zo ver dat op basis van gegevens over het object een compleet beveiligingsplan wordt aangeboden. Installateurs kunnen daarnaast zelf veel doen met behulp van de FoxTool. Dat is een gratis programma dat helpt bij het realiseren van complexe beveiligingsprojecten.

Producten
Het assortiment van Foxstream bestaat onder andere uit de FoxVigi, FoxBox en FoxIntruder. De FoxVigi is een krachtige servergebaseerde en configureerbare oplossing voor grotere projecten. De FoxBox is een gebundelde alles-in-één hardware- en softwareoplossing en FoxIntruder bestaat uit ingebouwde videoanalyse voor thermische camera’s van Axis en Hikvision. De software van Foxstream werkt samen met bekende videomanagementsystemen, zoals die van Genetec en Milestone. Ook de meeste particuliere alarmcentrales ondersteunen de technologie. Verder worden camera’s en recorders van de bekendste fabrikanten ondersteund.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner