Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

PG Security Systems

OSEC

NetworxConnect

SmartCell

i-Pro

Lobeco

Avigilon Alta

DZ Technologies

Genetec

Alphatronics

Secusoft

Connect Security

Explicate

Seris

Eagle Eye Networks

VBN

HID

Bydemes

Alarm Meldnet

SOBA

Top Security

IDIS

Advancis

Multiwacht

Optex

Nenova

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

JMB Groep

Nimo Drone Security

NIBHV

CDVI

Gold-IP

Kiwa

Hanwha Vision Europe

Sequrix

ADI

Akuvox

De Beveiligingsjurist

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Paxton

CSL

Unii

CardAccess

Uniview

RoSecure

Securitas

EAL

Crown Security Services

Masset Solutions

Milestone

2N

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

ASIS

Regio Control Veldt

Seagate

G4S

ARAS

Hikvision

20face

GFT

Centurion

VAIBS

BHVcertificaat.online

HD Security

Paraat

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

VEB

Add Secure

VVNL

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

Dero Security Products

SmartSD

Eizo

Trigion

International Security Agency steunt aangehouden medewerker

25 augustus 2006
Redactie
12:07

De 45-jarige beveiligingsmedewerker, die vast zit op verdenking van doodslag op de 26-jarige bezoeker van de Bavaria City Racing in Rotterdam, wordt door zijn werkgever bijgestaan. In een open brief laat de directie weten de medewerker te steunen.


De aangehouden beveiligingsmedewerker uit Sneek zou door een relschopper zijn aangevallen met kopstoten en vuistslagen, zegt ISA. Vervolgens zou de man ‘professioneel tot rust zijn gemaand’ en op ‘onverklaarbare wijze’ onwel zijn geworden. De directie deelt mee het voorval ‘zeer’ te betreuren en vertrouwt op een goede afloop voor haar medewerker.

Donderdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de beveiligingsmedewerker nog zeker twee weken vast zit. Hieronder treft u de verklaring van International Security Agency.


Directiemededeling inzake incident Bavaria City Racing te Rotterdam

Amsterdam, 24 augustus 2006

Naar aanleiding van het voorval tijdens Bavaria City Racing te Rotterdam op zondag 20 augustus jl., waarbij een persoon is komen te overlijden, heeft de directie van International Security Agency de behoefte het volgende mede te delen.

De directie van International Security Agency heeft contact gezocht met de familie van het slachtoffer om haar medeleven te betuigen en daar waar nodig hulp te bieden.

De directie betreurt het voorval ten zeerste en betuigt haar oprechte en diepste medeleven naar de nabestaanden, familie, vrienden en betrokkenen van de overledene. Wij wensen hen alle kracht toe dit verlies te verwerken.

Tevens is ondersteuning geboden aan de betrokken medewerkers van het bedrijf, die maandag 21 augustus voor verhoor zijn aangehouden en op 23 augustus weer huiswaarts keerden met uitzondering van een medewerker.

Onze betrokken medewerkers zijn zeer terneergeslagen door dit voorval. Want wat de media ook willen doen geloven. Het gaat hier om gewone hardwerkende mensen, met vrouw, met partner, met kinderen, die al langere tijd in de beveiliging werkzaam zijn en hun werk steeds tot tevredenheid uitvoeren. Zij leven nu met zeer gemengde gevoelens, voelen zich slachtoffer, maar worden onterecht aangemerkt als dader.

Tijdens het evenement Bavaria City Racing is een aantal relschoppers door de beveiligers van ons bedrijf verzocht het VIP-dorp te verlaten. E?n van de relschoppers heeft daarbij herhaaldelijk fysiek geweld tegen onze beveiligers gebruikt (vuistslagen en kopstoten). Tot twee maal toe is hij volgens de geldende instructies professioneel tot rust gemaand.

Nadat de man in kwestie op een nog onverklaarbare wijze onwel was geworden, is hij door onze beveiligers in bijzijn van inmiddels gearriveerde politieagenten gereanimeerd en weer bij bewustzijn gebracht. Direct hierop is hij in stabiele toestand per ambulance naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht. Op dinsdagavond 22 augustus omstreeks 22.00 uur is hij in het ziekenhuis overleden.

Onderzocht wordt nog aan welke gevolgen de man is overleden.

International Security Agency (ISA) behoort tot de top 3 van de bedrijven, die evenementen beveiligen. Daarnaast verricht ISA nog andere diensten (zie onze website). Er werken ongeveer 80 personen in vaste dienst en 320 mensen op oproepbasis.

ISA verzorgt per jaar de beveiliging van ongeveer 300 evenementen, waarvan er ongeveer 60 ? 70 als grootschalig en risicovol zijn aan te merken. Dit zijn evenementen, waarbij zeer veel jongeren bijeenkomen en van wie velen daarbij niet vrij zijn van alcohol en drugs. Dit soort evenementen vraagt om gedisciplineerd professioneel gedrag van beveiligers.

ISA en haar medewerkers voldoen aan alle wettelijke voorschriften. Medewerkers zijn opgeleid, gescreend en beschikken over een legitimatiebewijs, afgegeven door de politie.

ISA kent wettelijk goedgekeurde standaardinstructies en klachtenregeling. In de negen jaren van ons bestaan hebben wij nog nimmer klachten ontvangen. Medewerkers worden naast hun reguliere opleiding getraind in omgaan met agressie, kwaliteit in dienstverlening, rechts- en wetkennis, bedrijfshulpverlening en fysiek optreden.

Hedenmiddag is de medewerker, die nog vast zit en doodslag ten laste wordt gelegd, voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Deze heeft bepaald dat de medewerker in bewaring blijft, ondanks het feit dat opzet (een essentieel onderdeel van het delict doodslag) naar onze mening niet aan de orde was. Wij zullen er alles aan doen om onze medewerker maximaal te steunen om dit traject voor hem tot een goed einde te brengen.

Wij ervaren het incident natuurlijk als zeer betreurenswaardig voor alle betrokkenen, maar vertrouwen op een goede afloop, dat wordt gesterkt door de zeer vele adhesiebetuigingen, die wij de afgelopen dagen hebben mogen ontvangen. Wij zijn daarvoor onze relaties, vakgenoten en medewerkers zeer erkentelijk.

Geert Sijtzema,
Algemeen directeur

Link: www.isasecurity.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner