Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

NetworxConnect

20face

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

VBN

Kiwa

CardAccess

DZ Technologies

Avigilon Alta

Lobeco

Gold-IP

Masset Solutions

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Milestone

Nimo Drone Security

Top Security

Advancis

CDVI

HID

Paraat

Service Centrale Nederland

Trigion

Centurion

HD Security

SOBA

VVNL

Eizo

Nimo Dog Security

Crown Security Services

NIBHV

Paxton

Alphatronics

Secusoft

Brivo

i-Pro

Akuvox

GFT

Unii

Securitas

VAIBS

Explicate

Bosch Security Systems

G4S

RoSecure

VideoGuard

SmartCell

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

Seagate

Optex

ASSA ABLOY

Ajax Systems

ASIS

IDIS

EAL

SmartSD

ADI

Connect Security

Add Secure

Dero Security Products

CSL

Nenova

Seris

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Sequrix

OSEC

Bydemes

Uniview

2N

VEB

ARAS

Hikvision

Internationale samenwerking tegen drugstransporten

10 oktober 2022
Redactie
11:45

Onlangs organiseerde de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en agenten van de politie uit België, Frankrijk en Luxemburg een internationale actie tegen drugshandel en –toerisme, genaamd ‘Etoile’. Dat leidde tot zeventien aanhoudingen.

De actie is ontstaan uit het Hazeldonk samenwerkingsverband, dat zich richt op de bestrijding van internationale drugstransporten en de achterliggende distributienetwerken. De actie werd gezamenlijk georganiseerd door agenten van de Eenheid Rotterdam en de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid van de politie. Hierbij sloten het Openbaar Ministerie en agenten van de politie uit België, Frankrijk en Luxemburg aan. In totaal werden zo’n 70 agenten ingezet tijdens de actie, die in het teken stond van het controleren op de uitvoer van verdovende middelen naar België.

Resultaten
In totaal zijn er tijdens de actie 40 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn 17 mensen aangehouden voor onder andere het bezit van grote hoeveelheden drugs (25 kg hasj, 500 gram cocaïne en XTC-pillen) en het rijden onder invloed van drugs of alcohol. Daarnaast zijn er meerdere proces-verbalen opgemaakt in verband met het rijden zonder rijbewijs en te hard rijden. In totaal zijn vijf voertuigen in beslag genomen voor het vervoeren van verdovende middelen en het herhaaldelijk zonder rijbewijs rijden. Opvallend was dat één op de vier bestuurders die gecontroleerd werd onder invloed een voertuig bestuurde.

Achtervolging
Tijdens de actie werd er een volgteken gegeven aan de bestuurder van een Frans voertuig op de A16. Dit voertuig ging er echter met hoge snelheid vandoor. Een lange achtervolging volgde en eindigde met een crash in België. Daar kon de bestuurder worden aangehouden. De bestuurder bleek 40 kg XTC in zijn voertuig te vervoeren. De verdachte zit nog vast en wordt in België aan de onderzoeksrechter voorgeleid.

Hazeldonk samenwerkingsverband
De Etoile-acties komen voort uit het Hazeldonk samenwerkingsverband. In dit verband werken België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland samen in de bestrijding van internationale drugstransporten en de achterliggende distributienetwerken. Dit doen zij door gerichte interventies uit te voeren op het internationale hoofdwegennet en in de internationale treinen.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner