iRISCO-app nu geschikt voor alarm- én videobeheer

Met VUpoint NVR integreert RISCO videotoezicht in zijn alarmpanelen, waardoor eindgebruikers alarm en video nu vanuit één app, iRISCO, kunnen bedienen. Dit is met name handig bij visuele verificatie van inbraakalarm. De oplossing is bedoeld voor particulieren en het MKB.

Met de videofunctie is het bekijken van zowel livebeeld als opgeslagen beeld mogelijk. Bij inbraakalarm kan via de camera’s direct worden bekeken wat er precies aan de hand is en of het nodig is de politie te alarmeren. Dit alles werkt via RISCO’s geïntegreerde en cloud-gebaseerde P2P-oplossing. De NVR’s zijn geschikt voor harddisks tot 6TB (niet inbegrepen) en er zijn vier modellen beschikbaar. Zo is er een gewone NVR met vier kanalen, een NVR met vier kanalen en Power-over-Ethernet, een NVR met acht kanalen en Power-over-Ethernet en een NVR met zestien kanalen. RISCO levert een breed programma aan inbraakdetectiecomponenten en IP-camera’s om voor elk project een oplossing op maat te kunnen samenstellen. Maar ook IP-camera’s van andere merken zijn geschikt, als zij conform ONVIF werken. Dit gaat met behulp van het RISCO Cloud-licentiemechanisme. Het aansluiten van camera’s van derden op de VUpoint NVR is eenvoudig en vereist geen router of IP-configuratie.

Plug & Play
Bij alarm ontvangt de gebruiker een pushbericht op zijn telefoon, vergezeld van videoclips van 30 seconden. Het bericht kan ook naar een meldkamer worden doorgestuurd. De iRISCO-smartphone app ondersteunt het bekijken van live-beelden van meerdere camera’s, opnemen van beeld, videoverificatie en bediening van PTZ-camera’s. Beheer vanaf een PC wordt ook mogelijk met behulp van de binnenkort verwachte VUpoint Desktop. Hiermee kunnen VUpoint NVR’s en camera’s op afstand worden beheerd. Volgens RISCO werkt alles ‘plug & play’ en zijn doorgaans niet meer dan vijf minuten nodig om een systeem te configureren. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de router te configureren. Beheer van video en alarmmeldingen gaat via het Cloud Admin-beheersplatform. Installateurs kunnen daarmee ook hun klanten ondersteunen.

Handig
Voor eindgebruikers is het handig dat nog maar één app nodig is voor inbraakmelding en video. De kans op onnodige inschakeling van de politie wordt aanzienlijk kleiner en inbrekers kunnen er niet vandoor gaan met de NVR waarop de inbraak is vastgelegd. Beelden worden namelijk in de cloud opgeslagen. Manipulatie en sabotage worden tegengegaan met RISCO’s Security Token Technologie. Bovendien is de RISCO Cloud gecertificeerd conform ISO 27001 voor informatiebeveiliging.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: