Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hikvision

RoSecure

Avigilon Alta

Seagate

2N

BHVcertificaat.online

Top Security

Lobeco

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

VVNL

NIBHV

VAIBS

CSL

OSEC

Add Secure

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Service Centrale Nederland

Uniview

SOBA

Alphatronics

Nenova

Eagle Eye Networks

VideoGuard

Paraat

Milestone

Nimo Dog Security

CDVI

Centurion

De Beveiligingsjurist

HID

Brivo

Akuvox

Bydemes

Sequrix

ASSA ABLOY

Paxton

ARAS

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Multiwacht

PG Security Systems

Connect Security

Trigion

Unii

Dero Security Products

Regio Control Veldt

SmartCell

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

GFT

VEB

Bosch Security Systems

EAL

Kiwa

SmartSD

Secusoft

IDIS

HD Security

CardAccess

Advancis

Explicate

ADI

Seris

Securitas

G4S

Optex

20face

Eizo

Genetec

Crown Security Services

Gold-IP

i-Pro

Masset Solutions

VBN

DZ Technologies

ASIS

Isolectra introduceert internet camerasysteem AlarmView

15 februari 2008
Redactie
00:15

Isolectra heeft een volledig op internet gebaseerd camerabewakingssysteem ontwikkeld met de naam AlarmView. Hiermee speelt het bedrijf in op de nieuwe regelgeving die vanaf 1 april aanstaande ingaat. Vanaf dan is het verplicht voor gebruikers van elektronische inbraakmelders aangesloten op een PAC, om een alarmmelding te checken.

Vanaf april 2008 wordt het protocol alarmopvolging bij elektronische gegenereerde inbraakalarm aangescherpt. De politie zal alleen nog ter plaatse verschijnen bij een melding van een inbraakalarm, na ontvangst en verificatie door een Particuliere Alarm Centrale. Videoverificatie is een manier om een alarm te verifiëren. Het doel van de nieuwe maatregel is het uitrukken bij loos alarm te verkleinen zodat de politie efficiënter en doeltreffender te werk kan gaan.

AlarmView richt zich specifiek op particulieren en ondernemers in het MKB. Isolectra levert AlarmView als oplossing aan installateurs en verzorgt voor hen een installatiepakket, het abonnement, een training en de maandelijkse facturering aan de klant. Het systeem is zo ingesteld dat als het alarm afgaat de eigenaar van het beveiligde terrein via een sms, telefoontje of e-mail direct op de hoogte wordt gebracht. De gebruiker kan vervolgens, waar ook ter wereld hij zich bevindt, via internet met één klik alle beveiligde locaties bekijken en snel en gemakkelijk een inbraak- of alarmmelding controleren op echtheid.

Heeft de gebruiker een contract met een PAC dan krijgt de PAC automatisch de beelden tot zijn beschikking en kan het alarm afhandelen. Doordat Alarmview een Application Service Provider (ASP) oplossing is worden de meldingen verwerkt met behulp van een webapplicatie. Het voordeel van een ASP is dat er door de gebruikers geen extra software hoeft te worden aangeschaft. Op de ASP komen de beelden van de alarmmeldingen binnen. Hierdoor kan de alarmcentrale of de gebruiker de bijbehorende beelden direct via de ASP opvragen als er een melding binnenkomt.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner