JMB Groep zet SequriX in voor datagedreven objectbeveiliging

Al bijna een decennium is JMB Groep uit Almere een bekende speler op het gebied van objectbeveiliging. Met de keuze voor het automatiseringsplatform SequriX krijgt het bedrijf nu inzicht in data, op basis waarvan het klanten kan adviseren met behulp van statistieken uit de software.

“In 2012 zijn wij gestart met objectbeveiliging voor onze klanten”, vertelt Jasper Lieste, operationeel manager die sinds dag één betrokken is bij JMB. “Al snel ontstond er ook vraag naar alarmopvolging bij huidige klanten, waar externe software voor nodig was. Bij de zoektocht naar een leverancier kwamen wij uit bij SequriX. De openheid, het goede systeem en het vertrouwen in de organisatie waren eigenschappen waar wij naar opzoek waren in een softwareleverancier.”

Focus op objectbeveiliging
“Na 1,5 jaar hebben wij de keuze gemaakt om ons volledig te focussen op objectbeveiliging”, vertelt Lieste. “We hadden dus al een contract met SequriX voor software voor de alarmopvolging, maar voor de automatisering van onze objectbeveiliging gebruikten wij producten van een andere softwareleverancier. Het nadeel van deze software was dat wij onze werkwijze moesten aanpassen om goed met het systeem te kunnen werken. Dat vonden wij geen ideale situatie. Daarom hebben wij ervoor gekozen om SequriX ook in te zetten voor de objectbeveiliging. Wel miste de moduul van SequriX  nog een paar onderdelen die wij wensten, maar binnen een paar weken had het development team alles gerealiseerd. Buitengewoon snel, waardoor wij sindsdien naar volle tevredenheid met de software werken. Tijdens dit proces heeft SequriX altijd in het achterhoofd gehouden dat onze wensen ook interessant moeten zijn voor andere klanten. Dit blijf ik tot vandaag de dag terugzien in hun werkwijze!”

Ervaring medewerkers
Als de overstap naar een ander softwarepakket wordt gemaakt, hoe neem je als beveiligingsbedrijf dan je medewerkers mee in deze verandering? “Voor je medewerkers wil je niet vaker dan nodig wisselen van software”, vertelt Lieste. “Zij moeten weer een nieuw systeem onder de knie krijgen en daar kan veel tijd in gaan zitten. Deze ervaring hadden wij namelijk in het verleden, maar bij SequriX ging het verbazingwekkend snel. De ene medewerker beheerst het sneller dan de ander, maar binnen twee weken kreeg ik geen vragen meer en werkte iedereen naar alle tevredenheid met de nieuwe software.”

Naadloze aansluiting
Lieste vervolgt: “Een rode draad in onze bedrijfsvoering is het bieden van onderscheidende beveiligingsoplossingen waarbij onze klant centraal staat. We zijn altijd open en eerlijk, omdat het in onze branche gaat om vertrouwen. Pro-actief geven wij aan waar we verbeteringen zien aan zowel onze kant als aan die van de klant. Het SequriX-platform sluit naadloos aan op onze werkwijze, want alle informatie wordt eerlijk en compleet bijgehouden.”

Statistieken
“Ook de statistieken die wij uit de software halen zijn voor ons onmisbaar geworden. Een opdrachtgever die merkt dat er weinig voorvalt, denkt af te kunnen schalen in uren. Met SequriX kunnen wij aantonen wat onze medewerkers daadwerkelijk meemaken en wat zij oplossen vóór het resulteert in een calamiteit. Hierdoor kunnen wij op een eerlijke manier onze waarde aantonen. Maar het werkt ook andersom: een advies kan ook zijn dat we moeten afschalen. Door de ondersteuning van data voelt het voor beide partijen goed en vertrouwd. Dit was zonder SequriX niet mogelijk geweest”, aldus de operationeel manager van JMB.

Nooit downtime
“Voor alarmopvolging of objectbeveiliging zou ik SequriX zeker aanbevelen”, besluit Lieste. “De software is betrouwbaar, alles zit erin en we hebben er nog nooit een storing mee gehad. Er wordt geluisterd naar de klant en ze weten precies welke klant ze voor zich hebben tijdens een gesprek. Hierdoor weten ze wat er bij de verschillende beveiligingsbedrijven speelt en kunnen ze de softwareontwikkelingen hier goed op laten aansluiten. Dit geeft ons veel vertrouwen in de keuze voor deze partner!”

Deel dit artikel via: