Johnson Controls neemt EuroPAC over

Johnson Controls is de nieuwe eigenaar van EuroPAC Alarmcentrale en EuroPAC Telefooncentrale uit Oss. Met deze acquisitie beoogt het internationale bedrijf de monitoringactiviteiten in de Benelux te versterken met onder andere trackingdiensten en callcenterdiensten.

EuroPAC is een bekende speler in de wereld van particuliere alarmcentrales. “Een waardevolle aanvulling op onze monitoringdiensten”, aldus Daniela Pandrea, general manager, Building Technologies and Solutions, Benelux en Noorwegen bij Johnson Controls. “Dit is een enerverende stap voor ons”, zegt Will Spoor, managing director van EuroPAC. “Met behulp van Johnson Controls kunnen wij meer nieuwe en innovatieve diensten op de markt brengen.”

Innovatie en loyaliteit
Het overgenomen bedrijf is al zo’n twintig jaar actief en telt ruim veertig medewerkers. Er is door de jaren heen veel in innovatie geïnvesteerd en het bedrijf heeft een grote loyaliteit onder klanten. Reden voor Johnson Controls om EuroPAC onder de bestaande naam en met het bestaande management door te laten gaan. Het bedrijf behoudt volgens Spoor ook haar onafhankelijkheid. Belangrijk, omdat veel klanten het mogelijk geen prettig idee vinden om afhankelijk te zijn van een grote concurrent. Het ligt ook niet in de bedoeling om de particuliere alarmcentrale van Johnson Controls in Capelle aan den IJssel te integreren met die van EuroPAC. “We hebben een aantal interessante diensten, zoals Video as a Service en Tracking, en daar was bij Johnson Controls veel belangstelling voor. Zo zijn we bij elkaar gekomen.”

Deel dit artikel via: