Jonge startups presenteren innovaties op Security Essen

De vakbeurs Security Essen, die van dinsdag tot en met vrijdag wordt gehouden, is ook een belangrijk platform voor startups. Die presenteren er hun nieuwe producten en diensten aan een internationaal publiek en kunnen zo zakelijke contacten leggen en netwerken.

Het Duitse Federale Ministerie van Economie en Klimaatbescherming (BMWK) bevordert de deelname van jonge innovatieve bedrijven aan geselecteerde internationale vakbeurzen in Duitsland. Zo steunt de BMWK ook een gezamenlijke stand op de vakbeurs voor civiele veiligheid. Op Security Essen presenteren elf jonge bedrijven uit Duitsland zich in hal 5 (standnummer 5C29.1 t/m 5C29.22). Vertegenwoordigd zijn 7systems GmbH, Balzwerk UG, Connecting Media, Corevas, Hart Armour, Minova Technology, Nubicon, PP Bau, Safe2Home, Security Robotics en smartloxx.


Minova Technology GmbH uit Rottweil heeft slimme tracking- en tracingsystemen in haar portfolio. Of het nu gaat om bakken, containers, apparatuur, machines, voertuigen of kleinere zendingen – de kleine apparaten bieden een slimme optie voor tracking en live tracking. Zelfs factoren die van cruciaal belang zijn voor de goederen, zoals temperatuur of vochtigheid, kunnen ermee worden gecontroleerd en gevolgd.
Met BMAcloud maakt KW Sicherheitstechnik het mogelijk om met slechts één monteur gevarendetectiesystemen conform de normen te onderhouden. Normaal gesproken zijn hiervoor twee monteurs nodig, maar digitale processen maken deze lean manier van fabrikantonafhankelijk onderhoud van alle VdS-gecertificeerde brandmeldinstallaties mogelijk.
Een toekomstbestendige software voor tijdregistratie- en toegangscontrolesystemen was de aanleiding voor de oprichting van Nubicon. De cloudgebaseerde oplossing kan flexibel worden bediend via elke browser op elk apparaat met internettoegang, is eenvoudig en intuïtief in de gebruikersbegeleiding en is betrouwbaar en veilig.
Het nieuwe Safe4Live draagsysteem van Hart Armor beschermt zowel tegen munitie zoals AK47 en SS109 als tegen meswonden. Tegelijkertijd is het bijzonder snel aan te trekken en makkelijk mee te nemen.
Voor noodcommunicatie heeft Corevas zijn EmergencyEye-software ontwikkeld. De oplossing is eenvoudig te installeren op een smartphone en maakt naast video-opnames van wat er op locatie gebeurt ook fotodocumentatie, chat, locatie en rapportage mogelijk. EmergencyEye wordt niet alleen gebruikt als noodoproepapparaat, maar ook in de energie-, gas- en waterindustrie, in chemische groepen en in logistieke en servicebedrijven.
Met de Security Audit stelt ConnectingMedia haar klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen voor het bedrijf en het zo actief te beschermen. De Security Audit geeft een objectief beeld van de huidige staat van IT-beveiliging. Met behulp van de Pentest Engine worden gestandaardiseerde en semi-geautomatiseerde tests uitgevoerd in het netwerk van de klant door echte hackers

Deel dit artikel via: