Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

ASIS

Genetec

Advancis

Sequrix

Bydemes

RoSecure

GFT

Avigilon Alta

Top Security

Seagate

ASSA ABLOY

VEB

Kiwa

Masset Solutions

OSEC

Multiwacht

Crown Security Services

Akuvox

Milestone

De Beveiligingsjurist

EAL

NIBHV

Seris

ARAS

Gold-IP

2N

BHVcertificaat.online

Lobeco

Add Secure

ADI

HID

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

CDVI

VideoGuard

Paxton

Eagle Eye Networks

VBN

Optex

Trigion

IDIS

Uniview

Brivo

Traka ASSA ABLOY

JMB Groep

Hikvision

SOBA

CardAccess

SmartCell

Eizo

Alarm Meldnet

DZ Technologies

SmartSD

CSL

Unii

Explicate

VAIBS

Connect Security

NetworxConnect

i-Pro

Regio Control Veldt

VVNL

20face

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Secusoft

Ajax Systems

Centurion

G4S

HD Security

Nenova

Nimo Dog Security

Paraat

Securitas

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

Juristenbureau specifiek voor particuliere beveiligingssector

11 september 2023
Redactie
07:35

Beveiligers en beveiligingsbedrijven hebben natuurlijk met de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus te maken. Maar daar blijft het volgens John Boelhouwer niet bij. Om de sector te helpen bij complexe regelgeving en contractuele uitdagingen, richtte hij De Beveiligingsjurist op. Wat voegt hij zoal toe?

Boelhouwer is een jurist met meer dan 8 jaar ervaring in het ondernemingsrecht en het bestuursrecht. Voordat hij De Beveiligingsjurist oprichtte, was hij eigenaar van een juridisch kantoor en een beveiligingsbedrijf. Zodoende weet hij veel van de beveiligingssector af.

Hoe ben je op het idee gekomen om je serviceverlening te richten op de beveiligers?

“Het viel mij op dat er een specifieke behoefte was in de beveiligingssector voor juridische expertise. Beveiligers, werkgevers en zzp’ers lopen vaak tegen complexe regelgeving en contractuele uitdagingen aan. Met mijn achtergrond in het recht zag ik een kans om een brug te slaan tussen de juridische wereld en de wereld van de particuliere beveiligingsbranche.”

Wat is de filosofie achter het ontstaan van De Beveiligingsjurist?

“De filosofie is simpel: gespecialiseerde problemen vereisen gespecialiseerde oplossingen. In de beveiligingsbranche zijn er unieke juridische vraagstukken die algemene juridische dienstverleners vaak niet volledig begrijpen. Wij willen de go-to bron zijn voor alle juridische vraagstukken binnen deze sector.”

De Beveiligingsjurist werkt voor werkgevers, werknemers en zzp’ers in de particuliere beveiligingsbranche. Welke diensten levert De Beveiligingsjurist voor deze drie groepen?

“Wij bieden een heel uitgebreid pakket aan juridische en financiële diensten aan. Voor werkgevers willen wij graag een sparringpartner zijn die meedenkt bij het invullen van alle antwoorden op bedrijfstechnische vraagstukken. Ook helpen wij heel effectief bij het voorbereiding van cao-controles.
Voor beveiligers, dus werknemers, willen wij een baken van hulp zijn bij juridische vragen zoals het opstellen van contracten, controleren van loonstroken, inname van de beveiligingspas en het maken van zienswijzen en bezwaarschriften.
En voor zzp’ers in de beveiliging bieden wij een allround ondersteuning van de keuze voor een bedrijfsvorm tot complete boekhoudkundige diensten.” 

Hoe, waarom en waarmee help je de beveiligers oftewel wat is je missie en visie?

Onze missie is om juridische barrières te verwijderen die beveiligers ervan weerhouden hun werk effectief en veilig te doen. Onze visie is een beveiligingssector die net zo robuust is op juridisch vlak als op het gebied van fysieke beveiliging.”

Waarmee onderscheidt De Beveiligingsjurist zich van vergelijkbare bedrijven?

“Wat ons uniek maakt, is onze diepgaande kennis van zowel het recht als de beveiligingssector. We kennen de dagelijkse uitdagingen en problematiek van beveiligers en kunnen daardoor zeer gerichte juridische diensten aanbieden.”

Sinds kort levert De Beveiligingsjurist ook boekhouddiensten aan zzp’ers in de beveiligingsbranche. Vertel daar eens iets meer over.

“We begrijpen dat zzp’ers in de beveiligingssector hun tijd het liefst besteden aan hun kernactiviteiten, in plaats van aan boekhouding. Daarom hebben we een gestroomlijnde boekhoudservice geïntroduceerd die speciaal is ontworpen om het leven van de zzp’er makkelijker te maken. Voor een vaste, betaalbare prijs per maand nemen wij vrijwel alle boekhoudkundige taken uit handen en besparen daardoor de zzp’er veel tijd en kosten.”

Hoe ziet De Beveiligingsjurist er over 3 jaar uit?

“We hopen ons team te hebben uitgebreid en ons dienstenaanbod te hebben vergroot om een nog breder scala aan juridische vraagstukken binnen de beveiligingssector aan te pakken. Daarnaast denk ik over het oprichten van een eigen salarisbureau.”

Je werkt met een klein, enthousiast team. Ben je momenteel op zoek naar uitbreiding?

“Ja, we zijn altijd op zoek naar getalenteerde juristen en consultants die gepassioneerd zijn over de beveiligingssector. Met de groeiende complexiteit van de branche is er veel ruimte voor uitbreiding en specialisatie. Wij zijn vooral op zoek naar een ervaren salarisadministrateur.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner