Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

ADI

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

SmartSD

Explicate

2N

Milestone

VVNL

Akuvox

VBN

Genetec

Nimo Drone Security

NIBHV

G4S

CSL

Regio Control Veldt

PG Security Systems

Masset Solutions

DZ Technologies

Gold-IP

i-Pro

CardAccess

Bydemes

VEB

Crown Security Services

Connect Security

IDIS

Optex

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

Hikvision

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

RoSecure

CDVI

Securitas

Nenova

Trigion

Paraat

Seris

Multiwacht

Bosch Security Systems

VAIBS

Top Security

HD Security

20face

Add Secure

Brivo

Sequrix

Centurion

Oribi ID Solutions

HID

Nimo Dog Security

ARAS

VideoGuard

SOBA

SmartCell

Dero Security Products

Paxton

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

GFT

OSEC

Seagate

Secusoft

ASIS

Uniview

Eizo

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

EAL

Service Centrale Nederland

Advancis

Kiwa

Unii

Jury verklaart zeven mannen schuldig aan aanslagen Brussel

25 juli 2023
Redactie
18:16

In Brussel heeft de volksjury zeven verdachten schuldig verklaard aan de aanslagen op de luchthaven en een metrostation in 2016. Drie anderen werden vrijgesproken. Eén verdachte wordt door het Openbaar Ministerie gezien als het brein van de aanslagen, maar hij is vermoedelijk overleden in Syrië.

De aanslagen van 22 maart 2016 hebben 32 mensen het leven gekost. Daarnaast raakten honderden zwaar gewond. Oussama Atar, Mohamed Abrini, Osama Krayem, Salah Abdeslam, Ali El Haddad Asufi en Bilal El Makhouki zijn als de schuldigen aangewezen. Sofien Ayari, Hervé Bayingana Muhirwa en Smail Farisi zijn niet schuldig bevonden aan terroristische moord en derhalve vrijgesproken. Een van hen zat vast tijdens de aanslagen. Ook Abdeslam zat die dag in de gevangenis, maar hij wordt niettemin verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen. Hij was overigens al tot levenslang veroordeeld vanwege terroristische aanslagen in Parijs. Oussama Atar wordt door het Openbaar Ministerie gezien als het brein van de aanslagen. Maar hij was niet aanwezig, omdat hij naar alle waarschijnlijkheid is overleden in Syrië.

Enorme belangstelling
Tijdens de zitting moesten diverse extra zalen in gebruik worden genomen vanwege de enorme belangstelling van onder andere slachtoffers, nabestaanden en de pers. Bij eerdere zittingen was de belangstelling aanzienlijk kleiner. Een aanwezige zij hier lang op gewacht te hebben. Hij hoopt dat er erkenning en rechtvaardigheid komt. Toch stelt hij ook dat de juridische waarheid niet altijd overeenkomt met de emotionele waarheid en dat het allemaal erg lang geduurd heeft.
De uit twaalf burgers bestaande volksjury heeft er 18 dagen over gedaan om tot een arrest te komen. Het totale assisenproces duurde zeven maanden. In september zal de rechter bepalen welke straffen de verdachten krijgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner