Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

G4S

Uniview

2N

PG Security Systems

Securitas

Hikvision

GFT

Akuvox

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

RoSecure

20face

HID

Hanwha Vision Europe

Advancis

ARAS

Alphatronics

i-Pro

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Network Optix

Seagate

HD Security

Dero Security Products

VideoGuard

Ajax Systems

SOBA

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

Unii

Top Security

VEB

Milestone

Optex

Nimo Dog Security

OSEC

CardAccess

Oribi ID Solutions

Sequrix

Seris

Gold-IP

Connect Security

VBN

Paxton

VAIBS

Centurion

Regio Control Veldt

NetworxConnect

CDVI

JMB Groep

Brivo

Paraat

CSL

Eizo

Nenova

VVNL

IDIS

Alarm Meldnet

EAL

Lobeco

NIBHV

Genetec

Crown Security Services

SmartSD

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

SmartCell

Explicate

Add Secure

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Secusoft

ASIS

ADI

Kiwa

Masset Solutions

Trigion

DZ Technologies

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

Kentekenherkenning van Carrida Technologies

27 juni 2024
Redactie
04:53

Het Duitse bedrijf Carrida Technologies, al vele jaren een specialist in visuele beeldanalyse en verwerking, heeft zich toegelegd op het ontwikkelen en aanbieden van effectieve oplossingen voor kentekenherkenning en voertuigidentificaties. Sinds kort wordt het door Explicate vertegenwoordigd.

Carrida Technologies levert software voor kentekenherkenning, OEM-modules om zelf kentekencamera’s samen te stellen, maar ook complete kentekencamera’s waarbij zowel de engine voor herkenning van kentekens en voertuigen, als de software interface om de camera te configureren op het apparaat zelf is ondergebracht. Met een browser kan de kentekenlezer worden benaderd en geconfigureerd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het instellen van de koppelingen en berichten die vanaf de camera moeten worden verstuurd (serieel of over IP), het definiëren van de zogenaamde zone of interest, het bepalen welke beelden waar moeten worden opgeslagen, het beheer van gebruikers, het instellen van een whitelist en nog veel meer.

Toepassingen
Kentekencamera’s worden op veel verschillende plaatsen en voor veel verschillende toepassingen ingezet. Toegangsverlening tot bedrijventerreinen of parkeergebouwen. Registratie van bussen bij vertrek en aankomst op stations. Snelle toegang van ambulances tot de eerste hulp. Het handhaven van snelheidsovertredingen. Het herkennen van elektrische auto’s bij laadstations. Het aantal toepassingen is eindeloos.
Voor elk van deze toepassingen worden bepaalde eisen aan de kentekencamera gesteld. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de benodigde leesafstand, de omvang van het leesgebied, de snelheid van lezen, de noodzaak om merk, model en kleur van het voertuig te kunnen herkennen en andere wensen en eisen.
Carrida Technologies levert daarom drie verschillende kentekenlezers, elk met eigen unieke eigenschappen. Maar alle drie hebben ze gemeen dat ze de laatst beschikbare AI technologie inzetten voor detectie en het lezen van kentekenplaten, dat ze eenvoudig te configureren zijn vanuit een browser en dat ze prijstechnisch veel voordeel bieden.

Parkeerbeheer
De CARRIDA Plate-i is ondergebracht in een zogenaamde bullet-camera van Taiwanese makelij. De camera heeft een krachtige processor die de moderne OCR-engine van Carrida zonder problemen laat draaien. De kentekenlezer is geoptimaliseerd voor toepassingen als parkeerbeheer en toegangscontrole. De leesafstand is 1,5 tot 7 meter. De camera leest kentekens van voertuigen voor een slagboom of bij lage snelheid. De camera kent verder alle functies die u van een moderne camera mag verwachten (whitelists, streaming, lokale en remote opslag van data en gegevens, IP en RS485 interface, relays, etc. De camera kan standalone werken, maar ook eenvoudig worden aangesloten op systemen van derde partijen voor toegangscontrole of registratie. De camera is uiterst scherp geprijsd en daarom een uitstekend alternatief voor duurdere Europese concurrenten of Aziatische concurrentie.

Rijdende voertuigen
De Plate-i Dome gebruikt hetzelfde hardware-platform als de Plate-i. De kentekenlezer kan worden ingezet voor langzaam rijdende voertuigen en zal dan betrouwbaar en accuraat kentekens lezen uit elk Europees land, net als de Plate-i. Er zijn echter ook grote verschillen. Ten eerste is de engine ondergebracht in een robuuste dome-behuizing. De camera kan daardoor eenvoudig op plafond of muur worden gemonteerd. De lens kan vervolgens mechanisch gericht worden op het gewenste leesgebied. De camera ondersteunt een afstand tot wel 20 meter, waardoor deze eenvoudig buiten bereik van vandalen geplaatst kan worden. Bovendien heeft de camera een zoom-functie, waardoor deze qua ‘Best Focus’ ingesteld kan worden voor elke gewenste leesafstand.

300 km/u
De Dragon+ is klein van formaat, vergelijkbaar met een credit card. Maar de camera is speciaal ontworpen voor kentekenherkenning en is ongekend krachtig. Zelfs met snelheden tot wel 300 km/u (met externe trigger) weet deze camera kentekens te herkennen. Ook als het gaat om herkenning van merk, model en kleur werkt deze camera zeer nauwkeurig. De robuuste en waterdichte behuizing (IP67) zorgt ervoor dat de camera eenvoudig overal ingezet kan worden. De camera is beschikbaar in drie varianten, qua configuratie geoptimaliseerd voor diverse leesafstanden (8m, 16m, 20m).

Wie vragen heeft of meer informatie wil ontvangen, kan contact opnemen met Explicate.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner