Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Service Centrale Nederland

VVNL

Lobeco

Nimo Drone Security

JMB Groep

Kiwa

ASSA ABLOY

Nenova

Bydemes

IDIS

Multiwacht

SmartSD

ADI

DZ Technologies

RoSecure

Hikvision

Avigilon Alta

Connect Security

VEB

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

OSEC

SmartCell

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

VAIBS

EAL

VBN

Masset Solutions

Ajax Systems

CSL

ARAS

Unii

Centurion

Eagle Eye Networks

Gold-IP

Explicate

Top Security

BHVcertificaat.online

Optex

Genetec

Securitas

Crown Security Services

GFT

Add Secure

Paxton

Alphatronics

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

HID

CDVI

De Beveiligingsjurist

Network Optix

G4S

SOBA

Seagate

Milestone

Uniview

Brivo

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

CardAccess

2N

Secusoft

HD Security

ASIS

Paraat

Dero Security Products

20face

Alarm Meldnet

Advancis

Sequrix

Trigion

NIBHV

Seris

Akuvox

PG Security Systems

Eizo

Regio Control Veldt

Keurmerk voor detachering van BOA’s

15 juni 2024
Redactie
13:47

Vanaf deze zomer zullen bureaus die buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) detacheren, naar verwachting gaan werken met een keurmerk. Vakbond BOA ACP riep hier een jaar geleden toe op, en sindsdien hebben zij gesprekken gevoerd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Ministerie van Justitie & Veiligheid en enkele detacheringsbureaus. Deze gesprekken hebben geleid tot brede steun voor het keurmerk.

Richard Gerrits, voorzitter van Vakbond BOA ACP, licht toe: “Het personeelstekort in verschillende sectoren blijft groot, waaronder bij boa’s. Dit leidt ertoe dat werkgevers vaker gebruikmaken van ingehuurde boa’s, waardoor er steeds meer detacheringsbureaus op de markt komen, naast de bestaande instanties.” Hij voegt toe: “Wie bewaakt daar de kwaliteit van? Binnen onze vakbond krijgen we door deze ontwikkeling veelvuldig de vraag welke detacheerder wij kunnen aanbevelen en waar een boa op moet letten bij het tekenen van een contract.”

Reactie op signalen van BOA-Leden
Op basis van signalen en vragen van boa’s ging Vakbond BOA ACP vorig jaar in gesprek met twee grote detacheerders: MB-ALL en Handhaving Support. Gerrits: “We kwamen al snel tot de conclusie dat het verstandig zou zijn om een bijeenkomst te organiseren met alle detacheerders in de boa-markt. Dit werd positief ontvangen.” In juni vorig jaar vond de eerste bijeenkomst plaats met onder andere Boa Service Nederland, Buitengewoon Boa, City 360, G4S, Handhaving Support, MB-ALL, Nexst, Praktijkbureau Handhaving en Training Solutions. Tijdens deze bijeenkomst bespraken ze onder meer de eisen waaraan een contract voor boa’s moet voldoen en de te hanteren vergoedingen.

Breedgedragen steun voor keurmerk
Het is vooral belangrijk dat deze partijen hebben aangegeven het idee van een keurmerk voor detacheringsbureaus te steunen. Hierdoor weet een boa direct welke detacheerder betrouwbaar is. Na meerdere overleggen begon Vakbond BOA ACP ook gesprekken met de VNG en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. “Hun reactie op ons voorstel was enthousiast. Beide partijen gaan nu binnen hun organisaties bespreken hoe we dit mogelijk kunnen maken. We wachten momenteel op een reactie, zodat we verder kunnen gaan”, zegt Richard Gerrits. “We zullen dan kijken welke instantie het keurmerk kan afgeven en ervoor zorgen dat de bedrijven die het keurmerk krijgen, regelmatig gecontroleerd worden.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner