Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

2N

Dero Security Products

HD Security

VAIBS

Seagate

Centurion

Hanwha Vision Europe

GFT

Milestone

DZ Technologies

Seris

Multiwacht

20face

RoSecure

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

Top Security

Explicate

Kiwa

Paraat

De Beveiligingsjurist

OSEC

VBN

Ajax Systems

Lobeco

Avigilon Alta

Eizo

Bydemes

Eagle Eye Networks

CardAccess

Advancis

Nimo Drone Security

Secusoft

VEB

Network Optix

Genetec

IDIS

EAL

Brivo

i-Pro

Connect Security

NetworxConnect

Hikvision

G4S

ARAS

CDVI

Service Centrale Nederland

ADI

NIBHV

Uniview

Bosch Security Systems

Securitas

Nenova

ASIS

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

SmartSD

VVNL

Masset Solutions

JMB Groep

Gold-IP

Regio Control Veldt

PG Security Systems

Trigion

Akuvox

SOBA

Add Secure

Optex

CSL

HID

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

VideoGuard

SmartCell

Oribi ID Solutions

Paxton

Nimo Dog Security

Sequrix

Alarm Meldnet

Unii

Kiwa FSS inspecteert brandveiligheidssystemen AFAS Stadion

2 juli 2024
Redactie
11:00

Een veilig AFAS Stadion is cruciaal voor de duizenden AZ-supporters die hier tijdens het voetbalseizoen hun club komen aanmoedigen. Om die veiligheid te waarborgen, worden de sprinklerinstallatie en brandmeld- en ontruimingssystemen van het stadion regelmatig geïnspecteerd door Kiwa Fire Safety & Security (Kiwa FSS). Danny Zasburg en Bart Witte, technisch medewerkers bij AZ en François Peeters, unitmanager bij Kiwa FSS, vertellen er meer over.

In juni 2024 meldden Kiwa FSS-inspecteurs José Montes Klaver en Frank Petit zich in het AFAS Stadion voor de periodieke inspectie van de brandveiligheidssystemen. Hierbij wordt gecontroleerd of de sprinklerinstallatie en het brandmeld- en ontruimingssysteem naar behoren functioneren en voldoen aan de geldende veiligheidseisen. “Alles moet helemaal in orde zijn”, zegt AZ’s Danny Zasburg. “We hebben hier elke wedstrijd 20 duizend mensen zitten, dan wil je dat alles goed functioneert.”

Wederzijds vertrouwen
Kiwa FSS is gespecialiseerd in het testen, inspecteren en certificeren van brandveiligheidssystemen. “Tijdens een audit zijn we er niet op uit om de boel af te keuren, maar om te certificeren”, vertelt Kiwa’s François Peeters. “Dat is een dialoog die we samen voeren. We werken al jaren samen met AZ en dat doen we in wederzijds vertrouwen en een gedeeld streven naar veiligheid.”
Bart Witte vult aan: “De inspecties zijn een noodzaak om de veiligheid te garanderen. Als er zaken niet in orde zijn, zijn wij de eersten die dat willen oplossen, ongeacht de kosten.”

Scherp blijven
De inspectie bij het AFAS Stadion verliep grotendeels probleemloos. Wel werden er enkele aandachtspunten geconstateerd die samen met de leverancier van de installaties moeten worden opgelost. Danny Zasburg: “Het blijft techniek. Vandaag werkt alles perfect, morgen is het stuk. Daarom proberen we scherp te blijven en zorgen we ervoor dat alles goed voor elkaar is.” Dat betekent volgens Zasburg ook dat het AFAS Stadion voorop moet blijven lopen met technische ontwikkelingen. “We starten binnenkort met het op afstand beheren van onze brandveiligheidssystemen. Dat vermindert de noodzaak van frequente fysieke testactiviteiten en verhoogt de efficiëntie. Een spannend, innovatief project!”

Veiligheid waarborgen
De recente inspectie door Kiwa FSS in het AFAS Stadion onderstreept het voortdurende streven van AZ naar het hoogste niveau van brandveiligheid. François Peeters: “De samenwerking tussen AZ en Kiwa FSS is een mooi voorbeeld van hoe duurzame en open relaties kunnen bijdragen aan het waarborgen van veiligheid in een complexe omgeving.” Danny Zasburg sluit zich hierbij aan: “Het is niet alleen een wettelijke vereiste, maar een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. Hierdoor zijn we goed voorbereid, mocht er ooit iets gebeuren.”

Meer info
Meer informatie over Kiwa’s services op het gebied van inspectie van sprinklerinstallaties en brandmeld- en ontruimingsalarmsystemen is te vinden op Inspectie Brandmeldsystemen en ontruimingsalarmsystemen en Inspectie sprinklersystemen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner