Kiwa start opleiding bouwplanadviseur PKVW

Kiwa FSS (R2B en NCP) biedt nu de training bouwplanadviseur (BPA) PKVW aan. Met het diploma kan men als adviseur conform het PKVW advies geven over nieuwbouw en bestaande bouw. Deze adviezen zijn voor verschillende afnemers, bijvoorbeeld een gemeente, projectontwikkelaar of aannemer.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Dat vergt de nodige kennis en expertise. De PKVW-opleidingen en -trainingen van Kiwa zorgen voor kwaliteit in beveiligingsadvies en de uitvoering ervan. Met een PKVW-opleiding is men altijd up-to-date in kennis over beveiligen.

Inhoud opleiding
Na het volgen van de opleiding weet de cursist onder meer alles over het toetsen van een nieuwbouwwoning aan PKVW (module A) en mag hij met module A op zak ook de nieuwbouwwoning op een vrije kavel adviseren en certificeren. Ook gaat de cursus in op de wettelijke bepalingen op inbraakwerendheid van het Bouwbesluit, NEN 5096 en NEN 5087, testmethoden en procedures gevelelementen nieuwbouw en geattesteerde gevelelementen.
Na het volgen van de volledige opleiding (module A+B) kan advies worden uitgebracht conform de eisen van het PKVW op Woning, woongebouw en -complexniveau. De cursus vindt plaats in Zaltbommel en start in november 2021.

Inschrijven kan via de website.

Deel dit artikel via: