Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Uniview

Eizo

Crown Security Services

Alphatronics

RoSecure

Add Secure

20face

Connect Security

Seris

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

VEB

CDVI

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Advancis

Bosch Security Systems

JMB Groep

EAL

Nimo Dog Security

Brivo

VAIBS

Gold-IP

Alarm Meldnet

NIBHV

Top Security

HID

Multiwacht

ADI

Hikvision

Optex

Sequrix

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

i-Pro

Securitas

Bydemes

OSEC

Kiwa

IDIS

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

PG Security Systems

VideoGuard

Seagate

Dero Security Products

VBN

Genetec

CardAccess

Secusoft

SmartCell

Unii

Trigion

SmartSD

ARAS

Nenova

2N

VVNL

Paxton

Regio Control Veldt

GFT

Explicate

ASIS

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

Lobeco

SOBA

Centurion

Ajax Systems

Paraat

HD Security

CSL

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Akuvox

Nimo Drone Security

G4S

Milestone

Kiwa verstrekt vernieuwd certificaat bouwplaatsbeveiliging

6 juli 2021
Redactie
14:07

Kiwa heeft Hillson als eerste gecertificeerd volgens de vernieuwde BRL K21024 voor beveiliging van bouwplaatsen. Pim Rijlaarsdam, directeur techniek van Hillson (links) ontving het bedrijfscertificaat uit handen van Mischa van der Geld, unitmanager Kiwa NCP (midden) en schemamanager Leon van Oudenaarden (rechts).

Volgens Kiwa-schemamanager Leon van Oudenaarden heeft Hillson tijdens de bedrijfsaudit laten zien dat het voldoet aan de eisen die deze beoordelingsrichtlijn stelt aan het kwaliteitssysteem, de installatie van de beveiligingssystemen, de inzet van de juiste apparatuur en de medewerkers. De positief afgeronde audit resulteerde in een bedrijfscertificaat voor Hillson met Scope 1: Tijdelijke elektronische beveiligingssystemen, niveau 1 t/m 4,
Scope 2: Tijdelijke toegangscontrolesystemen, niveau 1 t/m 3 en
Scope 3: Tijdelijke brand- en ontruimingsinstallaties, niveau 1.

Waarom een nieuwe versie van het schema?
Vanuit de ervaringen die opgedaan zijn bij de toepassing van de Beoordelingsrichtlijn bleek er behoefte aan uitbreiding van de scope te zijn. Ook de gewijzigde Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (RPBR) is meegenomen in deze nieuwe versie van de BRL.
De belangrijkste wijzigingen zijn dat de naam van het schema is gewijzigd van BRL K21024 Bouwplaatsbeveiliging naar BRL K21024 Security and Safety of Construction Sites en de toevoeging van
Scope 2 en scope 3. In scope 1 is de wijziging van de RPBR opgenomen in de kwalificaties. Bij de toepassing van camerasystemen is nu het diploma Projecteringsdeskundige VSS verplicht.

Zorgplicht
Door het toevoegen van de scopes voor tijdelijke toegangssystemen en tijdelijke brandbeveiliging, wordt niet meer alleen bewaakt op ongewenste bezoekers. Het draagt ook bij aan de arbeidsveiligheid van personen die werkzaam zijn op het terrein en de certificaathouder kan klanten ondersteunen bij het invullen van de zorgplicht op de bouwplaats.
Daarnaast geeft de scope voor tijdelijke toegangscontrole systemen niet alleen de mogelijkheid beter te controleren of alle personen die toegang hebben tot het terrein daar ook mogen zijn, maar ook of ze voldoen aan aanvullende eisen, bijvoorbeeld of ze in bezit zijn van een geldig VCA certificaat. Dit draagt uiteindelijk ook bij aan de veiligheid op de bouwplaats.

Wat betekent dit voor de klant?
Met het certificaat dat is afgegeven op de installatie(s) heeft de klant een bewijs in handen van een kwalitatief goede oplevering waarmee hij bij de verzekeringsmaatschappij vaak korting kan krijgen op de verzekeringspremie of reductie op het eigen risico. Meer informatie over de vernieuwde BRL K21024 ‘Security and Safety of Construction Sites’ is te verkrijgen via +31 88 998 5100 of [email protected].

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner