Uitgevers, ziekenhuis en andere bedrijven krijgen poederbrieven

Bij een drukkerij van uitgever DPG Media in Best is dinsdag een poederbrief bezorgd. Dat meldt NU.nl, dat onderdeel is van dit uitgeefconcern. De politie heeft de inhoud onderzocht en stelde vast dat het poeder in de aangetroffen hoeveelheid niet schadelijk is voor mensen. Ook elders werden poederbrieven ontvangen.

In het belang van het onderzoek wil de politie niet vertellen om wat voor poeder het gaat. In het verleden werden brieven met antraxpoeder verspreid om de ontvangers schrik aan te jagen. De politie probeert te achterhalen wie de afzender van de aan DPG Media gerichte brief is. Mogelijk houdt de brief verband met iets dat kranten van het bedrijf hebben gepubliceerd. In Best wordt onder andere het Brabants Dagblad gedrukt. De brief werd dinsdagochtend rond 9u tussen de reguliere post aangetroffen, waarop direct de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Nadat de politie had vastgesteld dat er geen gevaar voor de gezondheid was, konden alle werkzaamheden weer worden hervat. Volgens NU.nl heeft de brief geen invloed gehad op de productie.
Later op de dag werd ook een poederbrief ontvangen in de Amsterdamse vestiging van DPG Media, waar de redacties van onder andere Het Parool, Trouw en de Volkskrant zijn gevestigd. Verder is een poederbrief verstuurd naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Andere brieven werden bezorgd bij de redactie van het Nederlands Dagblad in Amersfoort, bij een bedrijfspand aan de Hudsondreef in Utrecht, een kantoorgebouw aan de Overschiestraat in Amsterdam en bij Amsterdamse hotels aan de Spuistraat en het Kattengat. Nog twee brieven werden aangetroffen op een locatie aan de Basisweg in Amsterdam, waar ook De Telegraaf gevestigd is en in een pand aan het Dijselhofplantsoen.

Deel dit artikel via: