Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

BHVcertificaat.online

Connect Security

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

SOBA

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Uniview

Hanwha Vision Europe

Genetec

Advancis

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

ARAS

VideoGuard

i-Pro

Brivo

HID

Nimo Drone Security

VVNL

ASIS

GFT

IDIS

Akuvox

ADI

EAL

Nenova

Bosch Security Systems

20face

Unii

Securitas

Hikvision

JMB Groep

Dero Security Products

NetworxConnect

SmartSD

Centurion

SmartCell

DZ Technologies

CDVI

Eizo

VAIBS

VBN

Lobeco

Crown Security Services

Multiwacht

Explicate

Sequrix

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

Secusoft

Add Secure

Nimo Dog Security

Bydemes

NIBHV

2N

Gold-IP

Paraat

Avigilon Alta

Kiwa

Seris

HD Security

ASSA ABLOY

G4S

Seagate

Optex

CardAccess

PG Security Systems

Top Security

CSL

Paxton

VEB

Milestone

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

Ajax Systems

Alarm Meldnet

OSEC

Trigion

Lange celstraf voor winkeldief die met corona dreigde

29 april 2020
Redactie
10:52

Een 54-jarige man uit Bilthoven is veroordeeld tot zeventien weken cel voor winkeldiefstal in de Albert Heijn in Den Dolder en het bedreigen van winkelmedewerkers met coronabesmetting. Ook moet hij 30 dagen celstraf uitzitten voor een eerder opgelegde straf voor winkeldiefstallen.

Op 16 april was de man in de vroege avond boodschappen aan het doen in het betreffende AH-filiaal. Hij werd in de gaten gehouden omdat hij eerder op beelden was gezien bij het vermoedelijk stelen van een fles Zwitsal. Inderdaad probeerde de man die 16de april een aantal pakken vlees te stelen. Hij werd hierop aangesproken en meegenomen naar het kantoor. De verdachte, die zweette en er ongezond uit zag, zei dat hij corona had en ontstak in woede. Hij sloeg met een stoel meermalen tegen de glazen pui en tegen de knie van de teamleider. Daarbij zei hij ‘ik sla je verrot, ik besmet je met corona’.

Grote zorg
Op basis van de aangiften, verklaringen van getuigen en camerabeelden vond de officier van justitie deze feiten bewezen. Ze vond dat de man zich schuldig had gemaakt aan winkeldiefstal met geweld en bedreiging met geweld tegen de teamleider, bedreiging van een andere medewerker en de eerdere winkeldiefstal.
De AH-teamleider had na het incident grote zorg besmet te zijn met het virus. Omdat hij daardoor in quarantaine moest, is hem zijn vrijheid ontnomen en heeft hij financiële schade geleden. Dat is hem zwaar gevallen, verklaarde hij. Ook een van de medewerkers die de teamleider te hulp schoot en door de verdachte werd bedreigd, moest in quarantaine en kon zodoende niet werken.

Zeven maanden
De officier van justitie nam de feiten zwaar op. Winkelmedewerkers doen er alles aan om veilig boodschappen doen mogelijk te maken en mogen niet de dupe worden en bedreigd worden met besmetting. Ze weerlegde het pleidooi van de advocaat dat er geen sprake zou zijn van bedreiging omdat het om relatief jonge mensen gaat. “Ook voor jonge mensen kan besmetting met dit virus ernstige consequenties hebben”. Ze eiste alles overziend een gevangenisstraf van zeven maanden, met daarbij dertig dagen van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf voor winkeldiefstallen. De politierechter vond de diefstal van de fles Zwitsal niet bewezen, en evenmin de opzet om de teamleider op zijn knie te slaan. De overige feiten vond ze wel bewezen en ze veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van zeventien weken, met daarbij de dertig dagen van de eerdere straf.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner