Laserkanon om drones uit de lucht te schieten

Drones vliegen steeds vaker op plekken waar het eigenlijk niet mag.
Een compact laserkanon van Boeing moet een einde maken aan drones op plekken waar ze verboden zijn.

Laser kanonDe kans op ernstige ongelukken door drones wordt steeds groter, er zijn al meldingen geweest van drones op een hoogte van 3 kilometer. Regeringen en militairen zijn bovendien bang voor drones met explosieven of (bio)-chemische wapens. Voor deze potentiële beveiligingsproblemen trok de Nederlandse overheid onlangs nog 2 miljoen euro uit.

De afweerkanonnen van Boeing werken op 220 Volt en kunnen op vliegvelden worden neergezet, waar nu nog gebruik wordt gemaakt van stoorzenders. Binnen een paar seconden vliegt de drone die onder vuur wordt genomen in brand. De laser past in vier koffers en kan binnen enkele minuten operationeel zijn, meldt Wired. Het product moet over twee jaar klaar zijn voor de markt.

De politie in Noord-Dakota gebruikt drones sinds kort zelf ook als wapen. In de wet staat dat drones met dodelijke wapens zijn verboden. Maar pepperspray, rubberen kogels, traangas, tasers en geluidskanonnen zijn wel toegestaan. In Nederland wil de overheid voorlopig de drones niet bewapenen.

Deel dit artikel via: