Livestream over aanpak zeehavencriminaliteit

Op woensdagavond 15 november organiseren politie, douane en Koninklijke Marechaussee een livestream op Facebook over Zeehavencriminaliteit. Verteld wordt wat voor criminaliteit er speelt in de Zeehavens van Moerdijk, Vlissingen-Oost en Terneuzen en wat betrokkenen daar zelf tegen kunnen doen.

De recente start van de Zeehavenpolitie in Zeeland en Moerdijk én de samenwerking met Douane en Marechaussee heeft al vele mooie resultaten opgeleverd. Regelmatig worden uithalers gearresteerd en cocaïne onderschept.
In de havens is echter veel meer aan de hand. Zaken waar burgers en ondernemers mogelijk nooit aan hebben gedacht, zoals mensensmokkel, diefstallen, arbeidsuitbuiting en milieudelicten. Deze feiten leiden soms tot bedreiging en geweld, niet alleen in de havens. Dit verplaatst zich ook naar gebieden buiten de zeehavens.

Vragen stellen
Hoe herken je criminaliteit in de havens en wat kan je er tegen doen? Bij de livestream is het mogelijk om vragen te stellen. Dus wie vragen heeft over criminaliteit in de havens of wat politie, douane en marechaussee doen om dit tegen te gaan, kunnen deze stellen tijdens de livestream.
Op de zestien Facebookpagina’s van de basisteams van de politieregio Zeeland-West-Brabant is woensdag 15 november een link te vinden naar de livestream. Tijdens deze liveverbinding is het mogelijk via de chat rechtstreeks vragen te stellen aan de mensen van de politie, douane en marechaussee. De livestream vindt plaats op woensdag 15 november en start om 19.30 uur.

Deel dit artikel via: