Beveiliging nieuws

Onze partners

VEB

BHVcertificaat.online

Top Security

MPL

HD Security

ADI

RoSecure

HID

JMB Groep

Boon Edam

Multiwacht

Masset Solutions

Gold-IP

20face

Crown Security Services

Dero Security Products

Seris

Brivo

EAL

Genetec

De Beveiligingsjurist

IDIS

Seagate

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Unii

Regio Control Veldt

VAIBS

2N

Paraat

Centurion

Nenova

Add Secure

G4S

DZ Technologies

PG Security Systems

Sequrix

SmartSD

ARAS

Eagle Eye Networks

Uniview

Ajax Systems

Nimo Dog Security

Koninklijke Oosterberg

Avigilon Alta

Dahua

Oribi ID Solutions

CardAccess

Kiwa

ASSA ABLOY

Connect Security

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Lobeco

SmartCell

SOBA

VBN

Trigion

Paxton

Eizo

Milestone

Securitas

Hikvision

Optex

NIBHV

ASIS

CSL

GFT

CDVI

Bydemes

Hanwha Vision Europe

Explicate

VideoGuard

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

i-Pro

Advancis

VVNL

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

OSEC

Alarm Meldnet

Secusoft

Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren

3 mei 2017
Redactie
10:48

Havenbedrijf Rotterdam opent vandaag – woensdag 3 mei – Maasvlakte Plaza, een internationaal transportpark met een grootschalige, beveiligde truckparking en moderne voorzieningen voor chauffeur en vrachtwagen. 

Maasvlakte Plaza is één van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelt het aantal van beveiligde parkeerplaatsen in de haven naar 750.
“Het nieuwe concept moet de nieuwe standaard worden voor beveiligd parkeren van vrachtwagens en een verbetering betekenen van zowel de bereikbaarheid van de haven als de logistieke efficiency”, aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam die Maasvlakte Plaza opende.

Virtual Gate
De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen. Het Havenbedrijf ziet in Maasvlakte Plaza tevens een mogelijkheid om de innovatie van het logistieke proces een impuls te geven. “Door de centrale ligging, vlakbij de grote containerterminals, kan Maasvlakte Plaza in de toekomst gebruikt worden in de doorontwikkeling van het principe van de ‘Virtual Gate’, waarbij allerlei inspecties en douane- en administratieve handelingen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Dat kan door de uniformiteit in het logistieke proces te verbeteren”, aldus Ronald Paul. Op Maasvlakte Plaza is een balie van Secure Logistics, exploitant van de cargo card. Chauffeurs hebben die kaart nodig om toegelaten te worden op de containerterminals op de Maasvlakte.

Voorzieningen
Maasvlakte Plaza wordt een bewaakte truckparking met 359 parkeerplaatsen, waarvan ruim 80 plaatsen geschikt worden gemaakt voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen (ADR). Ook komen er voorzieningen voor trailers, ECO-combi’s (extra lange vrachtwagens), koelcontainers en bijzondere transporten.
Naast de truckparking herbergt het park een breed scala van voorzieningen. In het centraal gelegen gebouw komt een vestiging van restaurant Routiers (ook volgens een nieuw concept), de informatiebalie van Secure Logistics en sanitaire voorzieningen, zoals douches, toiletten en wasgelegenheden.

Ook komt er naast het parkeerterrein een vestiging van de Kramer Group. Daar kunnen o.a. kleine reparaties aan containers worden uitgevoerd en is er een voorziening voor het wegen van containers. In september gaat een tankstation van Shell open.

Truckparking Rotterdam
De Rotterdamse haven heeft sinds 2012 de beschikking over vier truckparkings.  Truckparking Waalhaven heeft een capaciteit van 124 parkeerplaatsen. Pal daarnaast is in november een nieuw truckparking voor 102 vrachtwagens aan de Antonie Bodaanweg 99 geopend. Truckparking de Punt in de Botlek en Truckparking Distripark Botlek hebben allebei een capaciteit van 85 parkeerplaatsen. Vorige jaar werd er nog een vierde truckparking geopend naast Truckparking Waalhaven. Door de opening van Maasvlakte Plaza groeit het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de haven tot 750. De truckparkings voorzien duidelijk in een behoefte want de gemiddelde bezettingsgraad per nacht ligt momenteel boven de 80%. Sinds de opening van deze beveiligde parkeerplaatsen is de veiligheid van geparkeerde vrachtwagens aanzienlijk verbeterd en de hinder afgenomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner