Marc Niele voorzitter Vakcommissie Beveiliging Techniek Nederland

Marc Niele is benoemd tot voorzitter van de Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland. Hij volgt daarmee Fred van Poelgeest op. Niele is zelf ondernemer in de beveiliging met ruim 30 jaar ervaring. Binnen Techniek Nederland wil hij het accent leggen op het onderling delen van technische kennis.

De Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland stelt kennis en deskundigheid beschikbaar op het gebied van wet- en regelgeving. Dat gebeurt door een groep van deskundige belangenbehartigers die zich inzet voor beveiligingsinstallateurs.
Marc Niele is in het dagelijks leven directeur van de RONAX-groep. Hieronder vallen onder meer Prisma Beveiliging en Stam Elektrotechniek. De expertise en ervaring van Niele sluiten volgens Techniek Nederland goed aan bij de doelstellingen van de vakcommissie en de uitdagingen waar beveiligingsinstallateurs in het kader van onder andere innovatie en digitalisering mee te maken hebben. Hij beschikt bovendien over een goed netwerk binnen de sector van beveiligingsinstallateurs en stakeholders. Namens Techniek Nederland is hij ook nauw betrokken bij de organisatie van de vakbeurs Fire Safety & Security, die 13 en 14 april plaatsvindt in de Brabanthallen.

Kennis delen
“Ik heb gewoon gesolliciteerd op de functie die werd aangeboden”, vertelt Niele. “Mijn motivatie is dat ik graag kennis deel met anderen. En door de frisse wind die voorzitter Doekle Terpstra door Techniek Nederland heeft laten waaien, voel ik mij meer en meer aangetrokken tot deze organisatie. De komende tijd gaan we vooral onze vakcommissie duidelijker kenbaar maken. En we gaan ons meer als technisch kenniscentrum profileren. Momenteel vallen leden vooral terug op Techniek Nederland als ze bijvoorbeeld arbeidsrechtelijke vragen hebben, maar we zijn natuurlijk meer dan alleen een werkgeversorganisatie. We hebben goede contacten met allerlei stakeholders in de markt en het is goed als leden daarvan profiteren. Natuurlijk zit ik nu nog in de inventarisatiefase, maar ik zie al tal van goede mogelijkheden voor de toekomst. Maar nu eerst maar eens een rondje langs de velden om te kijken hoe de leden in de wedstrijd zitten.”

Deel dit artikel via: