Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

Lobeco

VEB

ARAS

Multiwacht

Optex

PG Security Systems

JMB Groep

SOBA

VVNL

Gold-IP

Milestone

Paxton

Genetec

Ajax Systems

ASSA ABLOY

SmartCell

Securitas

OSEC

GFT

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

IDIS

Sequrix

Regio Control Veldt

Connect Security

Advancis

NIBHV

20face

Top Security

Crown Security Services

CDVI

Trigion

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

VAIBS

Secusoft

DZ Technologies

Dero Security Products

Explicate

Eizo

Uniview

Paraat

Kiwa

Nimo Drone Security

Seagate

Akuvox

Hikvision

ASIS

Masset Solutions

Centurion

Add Secure

VideoGuard

HID

CSL

Hanwha Vision Europe

HD Security

BHVcertificaat.online

2N

RoSecure

Bosch Security Systems

EAL

CardAccess

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

i-Pro

Brivo

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

Alphatronics

VBN

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

G4S

Unii

ADI

Nenova

Seris

Master Veiligheid en Digitalisering

14 mei 2024
Redactie
04:15

De interdisciplinaire masteropleiding in Veiligheid en Digitalisering van Saxion Hogeschool biedt studenten een unieke kans om zich voor te bereiden op een carrière in de snel evoluerende en cruciale veiligheidssector. De opleiding zal beschikbaar zijn in zowel deeltijd als voltijd, met de intentie om vanaf september 2024 met de deeltijdvariant te beginnen en vanaf september 2025 ook een voltijdoptie aan te bieden.

De masteropleiding rust studenten uit met een brede kennisbasis op het gebied van veiligheid en digitalisering door een scala aan disciplines te integreren, waaronder bestuurskunde, recht, communicatie, psychologie, filosofie en informatica. Hierdoor worden innovatieve oplossingen mogelijk voor de complexe veiligheidsvraagstukken van de digitale wereld.

Mogelijke Loopbaantrajecten
Afgestudeerden van de master Veiligheid en Digitalisering zijn goed gepositioneerd om diverse functies te bekleden binnen zowel de publieke als de private sector. Denk aan rollen als adviseur digitale veiligheid, beleidsmedewerker digitale weerbaarheid, projectleider cybercriminaliteit of kwartiermaker voor de aanpak van online polarisatie. Daarnaast biedt het programma een stevige basis voor functies als Information Security Officer (ISO) of Chief Information Security Officer (CISO), hoewel deze vaak verdere specialisatie en ervaring vereisen.

Toelatingseisen en Intakeprocedure
Om toegelaten te worden tot de masteropleiding, moeten studenten voldoen aan specifieke toelatingseisen, waaronder een relevante bacheloropleiding, basisvaardigheden in onderzoek en een adequate beheersing van de Engelse taal op C1-niveau. Daarnaast omvat het toelatingsproces een intakegesprek waarin de interesse van de kandidaat voor het programma en hun onderzoekende vaardigheden worden beoordeeld.

Interesse en Aanmelding
Hoewel de accreditatie voor de master Veiligheid en Digitalisering nog in afwachting is, kunnen geïnteresseerde kandidaten zich alvast aanmelden om op de hoogte te blijven van (online) open avonden en de aanmeldingsprocedure zodra deze beschikbaar is. De beoogde startdatum voor de deeltijdvariant is september 2024.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner