Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Paxton

HD Security

CSL

Connect Security

Top Security

Akuvox

Dero Security Products

G4S

VAIBS

VVNL

Bydemes

Kiwa

Service Centrale Nederland

Optex

Ajax Systems

Nimo Dog Security

CardAccess

Explicate

Hikvision

Crown Security Services

SmartSD

NetworxConnect

20face

VideoGuard

Secusoft

Uniview

NIBHV

CDVI

Securitas

Nimo Drone Security

Trigion

HID

Sequrix

Milestone

Masset Solutions

i-Pro

GFT

JMB Groep

SOBA

Seris

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Unii

EAL

Brivo

Avigilon Alta

SmartCell

VEB

Lobeco

Centurion

Nenova

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

Seagate

ASIS

Advancis

Alphatronics

VBN

2N

Add Secure

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Genetec

ARAS

Eizo

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

ADI

Alarm Meldnet

RoSecure

IDIS

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

OSEC

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Paraat

Masteropleiding risicomanagement Universiteit Twente

16 januari 2009
Redactie
00:35

Hoewel het beheersen van risico’s in de huidige samenleving actueler is dan ooit, kende Nederland nog geen opleiding op het gebied van risicomanagement op academisch niveau. De Universiteit Twente brengt daar verandering in en start een masteropleiding risicomanagement.

Op donderdag 15 januari ging de opleiding feestelijk van start. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven verzorgt het eerste college. Toenemende complexiteit en nieuwe technologieën zorgen voor een toenemende behoefte aan onderzoek en scholing op het gebied van risicomanagement. Volgens prof. dr. Peter Boorsma, initiator van de eerste Master Risicomanagement in Nederland, is dit reden om te starten met een nieuwe opleiding geheel gericht op risicomanagement. Deze postacademische deeltijdopleiding is bestemd voor deelnemers die werk en studie combineren. De opleiding ondersteunt een carrière als risicomanager of risicomanagementadviseur en duurt tweeënhalf jaar.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven verzorgt het openbare openingscollege van de nieuwe masteropleiding. Hij gaat in op thema’s als de relatie tussen veiligheid en economie, veiligheid als kerntaak van de overheid en veiligheid als eigen verantwoordelijkheid van burgers en organisaties. Daarnaast zal hij ingaan op het belang van veiligheidswetgeving, normen en richtlijnen, en het leren van ervaringen van elders. De relatie tussen organisatie en omgeving staat hierbij centraal. Van Vollenhoven zal verder een aantal praktijkvoorbeelden bespreken en in discussie treden met de kersverse deelnemers.

Van Vollenhoven is nationaal en internationaal nauw betrokken bij de veiligheidszorg. In 1975 werd hij adviseur van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat op het gebied van de verkeersveiligheid. Sindsdien was en is hij voorzitter van vele organisaties op het gebied van veiligheid, zoals de Raad voor de Verkeersveiligheid, de Spoorwegongevallenraad, de Raad voor Transportveiligheid en sinds begin 2005 de Onderzoeksraad voor veiligheid. Ook internationaal is hij actief op het gebied van de transportveiligheid: zo is hij medeoprichter en board member van de European Transport Safety Council en medeoprichter en chairman emeritus van de International Transportation Safety Association. Sinds 1 oktober 2005 is Van Vollenhoven werkzaam als praktijkhoogleraar Risk Management aan de Universiteit Twente.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner