Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Explicate

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

Seagate

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

GFT

Milestone

Securitas

DZ Technologies

Lobeco

Secusoft

IDIS

ADI

Optex

CardAccess

EAL

SOBA

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

Centurion

Hanwha Vision Europe

Advancis

Hikvision

SmartCell

ARAS

Brivo

NetworxConnect

2N

Gold-IP

Sequrix

Masset Solutions

Alphatronics

Seris

Uniview

PG Security Systems

Top Security

20face

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

VideoGuard

SmartSD

Connect Security

RoSecure

Genetec

Paraat

CSL

i-Pro

G4S

Trigion

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

Eagle Eye Networks

ASIS

Paxton

JMB Groep

NIBHV

OSEC

HD Security

Nenova

VVNL

CDVI

Akuvox

Add Secure

VBN

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

VEB

HID

VAIBS

Bosch Security Systems

Unii

Kiwa

Bydemes

Eizo

Medewerkers Schiphol opgepakt wegen cocaïnesmokkel

31 mei 2024
Redactie
07:09

Het Cargo Harc-Team Schiphol heeft zes medewerkers van luchthaven Schiphol gearresteerd wegens betrokkenheid bij internationale drugshandel. Deze werknemers waren actief in de logistieke sector, transportsector en pakketbezorging bij verschillende bedrijven op en rond de luchthaven.

De verdachten worden beschuldigd van het importeren van cocaïne via Schiphol of het voorbereiden van dergelijke activiteiten en van deelname aan een crimineel samenwerkingsverband. De zes mannen, in de leeftijd van 32 tot 51 jaar, komen uit Diemen, Almere en Amsterdam. Tijdens het onderzoek zijn verschillende woningen, bedrijfspanden en voertuigen doorzocht. Hierbij zijn onder andere administratie, telefoons, voertuigen, een stroomstootwapen en ongeveer 124.000 euro aan contanten en cryptovaluta in beslag genomen.

Luchthavenmakelaar
Het Cargo Harc-Team is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de FIOD. Het team kreeg vorig jaar informatie over cocaïnesmokkel in houten pallets uit Suriname. Hierbij kwam een 51-jarige inwoner van Diemen in beeld als ‘luchthavenmakelaar’, een persoon die personeel werft voor criminele activiteiten. Een 48-jarige oud-luchthavenmedewerker uit Almere fungeerde als tussenpersoon tussen de luchthavenmakelaar, de uithalers en chauffeurs die de cocaïne verder Nederland in moesten brengen. Het onderzoek is nog gaande. Drie verdachten zitten in voorlopige hechtenis, terwijl de andere verdachten deze week zijn gearresteerd en vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Cargo Harc-Team Schiphol
Het Cargo Harc-Team Schiphol richt zich op de bestrijding van georganiseerde drugscriminaliteit op en rond Nederlandse luchthavens. In het Programma Aanpak Ondermijning Schiphol werken de Belastingdienst, Douane, FIOD, gemeente Haarlemmermeer, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Politie, RIEC Noord-Holland, KLM en Schiphol Group samen in een publiek-private samenwerking om ondermijning tegen te gaan.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner