Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

Seris

Paraat

Ajax Systems

Connect Security

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Akuvox

2N

SmartSD

HID

Optex

CardAccess

Nenova

Bosch Security Systems

Kiwa

Hanwha Vision Europe

ASIS

Eizo

Paxton

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Secusoft

CSL

Securitas

Trigion

RoSecure

Masset Solutions

Advancis

PG Security Systems

VBN

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

NIBHV

Alarm Meldnet

Milestone

20face

Genetec

CDVI

Gold-IP

Brivo

Service Centrale Nederland

Explicate

Crown Security Services

SOBA

Nimo Dog Security

GFT

i-Pro

OSEC

Avigilon Alta

Alphatronics

G4S

Top Security

Eagle Eye Networks

Add Secure

Multiwacht

Hikvision

IDIS

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Lobeco

Centurion

VAIBS

DZ Technologies

VVNL

Seagate

ARAS

ADI

ASSA ABLOY

Dero Security Products

HD Security

JMB Groep

BHVcertificaat.online

Unii

SmartCell

VEB

EAL

Uniview

Meer mogelijkheden voor Sintony 60 van Siemens

8 oktober 2008
Redactie
06:00

Het inbraakmeldsysteem Sintony 60 voor woningen en kleine ondernemingen is uitgebreid met een nieuwe reeks melders en accessoires, waardoor de functionaliteit van het systeem en de eenvoud waarmee het kan worden geïnstalleerd, geprogrammeerd en onderhouden verder is toegenomen.

De uitbreidingen voor de Sintony 60 bestaan onder andere uit een aantal nieuwe draadloze melders, waaronder een 360° PIR-plafonddetector, een glasbreukdetector, een waterdetector met een sensorkabel met variabele lengte (max. 2 meter) en een VdS- en EN-goedgekeurde optische rookmelder. Daarnaast is een nieuwe externe quadband GSM-module aan het aanbod toegevoegd, waarmee SMS-berichten met actuele informatie naar vooraf geprogrammeerde mobiele nummers kunnen worden verstuurd. De module kan bovendien CID-alarmprotocollen versturen via telefoonnetwerken of TCP/IP via GPRS. De module zorgt voor een uitstekende systeemredundantie omdat ze kan worden gebruikt als een onafhankelijke backup transmissie-eenheid bij een storing van het telefoonverkeer of als de verbinding tussen het paneel en de GSM-eenheden verbroken wordt. Een nieuwe audio-verificatiemodule zorgt voor een directe verbinding met een particuliere meldkamer (PAC). Dit biedt een extra opslagcapaciteit van 90 seconden voor spraakmeldingen, die kunnen worden gebruikt voor hulpaanvragen of het ondersteunen van besturingsfuncties op afstand.

Sintony 60

Het systeem is ook voorzien van een volledige intercomfunctie en een ‘luister’-functie, die wordt gebruikt als communicatiepunt voor audio-alarmverificatie waarmee de kosten voor nodeloze alarmmeldingen worden teruggebracht. Het front van het bedieningspaneel is leverbaar in verwisselbare nieuwe, stijlvolle kleuren waardoor het beter aan de specifieke wensen van de klant kan worden aangepast. De afstandsbedieningen zijn leverbaar in tien verschillende kleuren, waardoor bij gebruik van meerdere exemplaren in een woning direct duidelijk is welke van wie is.

Een stijlvol nieuw, bedraad LCD-bedieningspaneel is voorzien van een extra groot display waarop programmerings- en systeemmeldingen in verschillende talen kunnen worden weergegeven. Dit losse bedieningspaneel is leverbaar in de kleuren wit en zwart. De compactcentrale kan horizontaal of verticaal worden gemonteerd, waarbij front-covers in acht verschillende kleuren leverbaar zijn. Bestaande accessoires zijn onder andere een kaartlezer, een interfacekabel, een geheugenstick, een uitgangsrelaismodule en een CD met installatiesoftware, waarmee de functionaliteit en de toepassingsmogelijkheden van het populaire inbraakbeveiligingssysteem Sintorny 60 worden uitgebreid.

Met de125 kHz contactloze kaartlezer kan de Sintony 60 worden gebruikt als klein
toegangscontrolesysteem met maximaal zeven lezers en 100 gebruikers en is op die manier ideaal voor kleine ondernemingen of thuisgebruik. Met de interfacekabel en de geheugenstick kunnen specifieke standaard klantinstellingen razendsnel op locatie worden ge-uploaded, terwijl via de relaismodule vier extra uitgangsmodules op het controlepaneel kunnen worden aangesloten. Met elk relais kunnen extra comfortfuncties lokaal of op afstand per telefoon worden bediend, bijvoorbeeld verlichting, koeling, garagedeur etc.
De nieuwe toevoegingen worden afgerond met de CD met installatiesoftware, die alle belangrijke documentatie-, beheer- en programmeersoftware bevat. Hierdoor worden onderhoud en service van het systeem vereenvoudigd, waardoor de tijd die op locatie wordt doorgebracht, korter wordt.

De verbeterde documentatie bestaat uit een geactualiseerde installatiehandleiding en een handige beknopte installatiegids, die wordt toegevoegd aan elk paneel. Deze kunnen worden gedownload onder www.siemens.com/homesecurity. Hiermee verloopt de programmering en de instelling van het systeem in tien eenvoudige stappen.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner