Microsoft investeert 20 miljard dollar in cyberbeveiliging

Na enkele cyberaanvallen op zeer grote en belangrijke Amerikaanse bedrijven, heeft Microsoft – mede op verzoek van president Joe Biden – besloten om de komende vijf jaar 20 miljard dollar te investeren in cyberbeveiliging.

De techreus trekt ook 150 miljoen dollar uit om overheden te helpen hun systemen beter te beveiligen. De investeringen volgen op een gesprek met de Amerikaanse president, die de bestuurders van onder andere Apple, Alphabet (Google), Amazon en Microsoft wees op hun belang voor de nationale veiligheid. Daarop besloot Microsoft het aanvankelijke budget van 5 miljard dollar te verviervoudigen.

Poetin
De afgelopen tijd zijn meerdere vitale bedrijven in de Verenigde Staten het slachtoffer geworden van cybercrime, waardoor hun activiteiten meerdere dagen stilgelegd moesten worden. Dat had onder andere gevolgen voor de beschikbaarheid van benzine en vlees. Biden ging hierover in gesprek met president Poetin van Rusland, omdat veel van de aanvallen uit zijn land afkomstig bleken te zijn. Daarbij ging het met name om een aanval met ransomware op softwarebedrijf Kaseya, waardoor duizenden computersystemen onbruikbaar werden en zouden blijven als er niet 70 miljoen dollar werd betaald. Na het gesprek met Poetin ontving Kaseya gratis de sleutel, waarmee de klanten gered konden worden.

Deel dit artikel via: