Milestone voegt Profile M-ondersteuning toe aan XProtect
Het videomanagementplatform XProtect van Milestone Systems voldoet nu aan Profile M van standaardisatie-organisatie ONVIF. Dat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een gemeenschappelijk formaat voor de communicatie van metadata en gebeurtenissen tussen apparaten van verschillende fabrikanten.
Deze gestandaardiseerde benadering stelt bedrijven, zoals Milestone Systems, in staat om compatibiliteit te garanderen met duizenden ONVIF-conforme apparaten, waardoor het niet langer nodig is om voor elke nieuwe productfunctie stuurprogramma’s te schrijven voor elk merk camera-apparatuur. Dat geldt voor Milestone zelf, maar ook voor partnerbedrijven, die gespecialiseerde modules ontwikkelen voor XProtect.
Compatibiliteit
Reem Rady, teamleider productbeheer voor Milestone Systems: “We willen compatibiliteit met apparaten garanderen en op dezelfde lijn zitten als onze partners. Profile M geeft ons die standaardisatie op het gebied van metadata en analyse en stelt ons in staat om meer apparaatfuncties te gebruiken om meer gegevens bovenop video- en audiostreams te krijgen. Het zorgt voor een eenvoudigere integratie van toekomstige analyseoplossingen tussen onze software en hardware van derden. We hoeven bovendien geen speciale stuurprogramma’s te maken voor elk merk en model camera. Het is een enorm voordeel voor ons om één standaard te kunnen volgen. XProtect ondersteunt meer dan 11.000 apparaten met ONVIF-conformiteit. Met ons XProtect VMS-platform voldoen we al jaren aan verschillende ONVIF-profielen, waaronder G, S en T, en nu dus ook aan Profile M. We zien ONVIF als een belangrijke technologiestandaard in de branche en het is een groot onderdeel van onze open platform-aanpak bij Milestone.”
Raamwerk
Milestone XProtect gebruikt momenteel het verplichte feature-framework van Profile M voor metadatacommunicatie en voor het afhandelen van gebeurtenissen. In feite is de zoekspecificatie voor metadata binnen XProtect voornamelijk gebaseerd op degene die is ontwikkeld door ONVIF. “Wat nu is geïmplementeerd, is het raamwerk en we zijn van plan de ondersteuning voor verdere functionaliteiten te blijven verbeteren”, vervolgt Rady. “Wat specifieke metadata betreft, heeft ONVIF de meest voorkomende objecten – mensen, voertuigen, kleuren en vormen – al geclassificeerd en we werken met die classificaties om verschillende objecten naar het juiste type te taggen.”