Milestone XProtect ondersteunt nu Nvidea-videokaarten

Met XProtect 2018 R2 introduceert Milestone een verbeterde versie van het bekende videomanagementplatform. De belangrijkste noviteit is ondersteuning van de technologie van Nvidia, wat voor veel snellere verwerking van videobeelden zorgt.

Dankzij de Nvidia-technologie wordt hardwarematige versnelling van de verwerking bereikt. Niet de microprocessor van de server doet het zwaarste rekenwerk, maar de speciale grafische processor op de Nvidia-videokaart. Deze zorgt onder andere voor decodering van het videosignaal, wat veel rekenkracht vergt. Specifieke taken, zoals video-analyse wordt wel gewoon door de server uitgevoerd.

Uitbreidingen
Dankzij deze verbetering kunnen voor XProtect lichtere en dus goedkopere servers worden aangeschaft. Ook als het aantal camera’s wordt uitgebreid is het nu niet langer nodig om een extra server aan te schaffen. In plaats daarvan kan voor de veel goedkopere videokaart van Nvidia worden gekozen. Voorts kunnen nieuwe technolgieën worden toegevoegd, zoals video analytics en kunstmatige intelligentie, zonder dat de server daardoor overbelast raakt. Tot slot wordt het dankzij de Nvidea-ondersteuning mogelijk om bestaande camera’s te vervangen door camera’s met een veel hogere resolutie. De kaarten zijn sowieso geschikt voor 4K-camera’s.

Deel dit artikel via: