Misdaad naar locatie zichtbaar op misdaadkaart

Misdaadkaart.nl is een nieuwe site die geografisch verschillende soorten misdaad en overtredingen per buurt toont, op Google Maps. Op deze kaart kan iedereen zoeken wat er zoal aan overtredingen en misdaden in zijn buurt voorvalt.

De maker Rob Jan de Heer erbij is momenteel zijn website aan het verhuizen naar een snellere server. Vanwege het enorme aantal bezoekers is de server waarop misdaadkaart draait, op dit moment niet meer in staat iedereen toegang te geven tot de website. Hij had deze toeloop niet verwacht

“Het biedt geen uitputtend beeld, noch een goede vergelijking, ik maak dit op basis van politieberichten. Een gestolen fiets in een klein dorp haalt het politienieuws soms nog wel, maar in Amsterdam nooit.” zegt hij in een interview.

Het voorbeeld voor De Heer was de site Chicagocrime, waar met behulp van Google Maps exact per buurt en straat is na te gaan wat de misdaad is. Het bleek geen eenvoudige klus want de politieberichten worden in Nederland niet centraal verspreid maar door erg veel verschillende diensten. Vervolgens verwerkt hij de berichten op plaatsnaam, straat en type misdaad en koppelt deze aan een postcode- en database van Google Maps.

Bezoekers kunnen postcode en huisnummer of alleen woonplaats in een veld bovenaan Misdaadkaart.nl invullen en per soort overtreding of misdaad de data in beeld krijgen in de vorm van de laatste tien meldingen. Ook is er een e-maildienst om de lokale actualiteit bij te houden.

Link: www.misdaadkaart.nl

Deel dit artikel via: