Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seris

ASIS

OSEC

Nimo Drone Security

2N

GFT

i-Pro

JMB Groep

Milestone

Alarm Meldnet

PG Security Systems

Akuvox

SmartCell

Trigion

VEB

DZ Technologies

Seagate

ARAS

Kiwa

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

EAL

ASSA ABLOY

Lobeco

Bydemes

Dero Security Products

Alphatronics

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

CSL

NIBHV

Nimo Dog Security

ADI

Nenova

Hanwha Vision Europe

Oribi ID Solutions

Hikvision

SOBA

Explicate

Optex

Brivo

Eagle Eye Networks

Multiwacht

NetworxConnect

VVNL

Eizo

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

Masset Solutions

Securitas

IDIS

Sequrix

VideoGuard

Ajax Systems

Genetec

Bosch Security Systems

HD Security

Uniview

Add Secure

Avigilon Alta

Advancis

G4S

HID

Paraat

Unii

VBN

SmartSD

VAIBS

Crown Security Services

CardAccess

RoSecure

CDVI

Connect Security

Network Optix

Centurion

Top Security

20face

Paxton

Mobotix breidt serie infraroodcamera’s uit met S15D

27 augustus 2014
Redactie
23:39

Mobotix heeft warmtesensormodules voor de S15D-camera geïntroduceerd. Dit is het eerste infraroodsysteem dat gebruik maakt van de FlexMount videokabeltechnologie van het bedrijf.

De nieuwe thermische modules zijn beschikbaar voor alle S15D’s die zijn bijgewerkt naar softwareversie MX-V4.2.1.43.

Flexibele videokabels, een weerbestendig ontwerp en compact formaat, maken het mogelijk om twee S15D warmtesensor-modules op elke gewenste locatie binnen een straal van twee meter van een S15D hoofdunit te installeren. Het gebruik van warmtesensormodules biedt als voordeel dat ze de warmte van voertuigen en personen zichtbaar maken. Daarmee zijn bewegingen tot 400 meter van de camera onder lastige licht- en omgevingsomstandigheden te detecteren.

Infraroodcamera met S15D

Een andere primeur voor zowel de Mobotix M15D als S15D, is de mogelijkheid om een warmtesensormodule en beeldsensor in één camera te combineren. Dan zorgt de warmtesensor voor bewegingsdetectie, terwijl de beeldsensor duidelijke identificatie van het object mogelijk maakt. Hierdoor kunnen de M15D en S15D bewegingen onder alle lichtomstandigheden accuraat herkennen en is visueel vast te stellen wie of wat de beweging veroorzaakt.

De M15D en S15D dubbellens camera’s worden standaard geleverd met MxActivitySensor, de intelligente software voor bewegingsherkenning van Mobotix. Wanneer MxActivitySensor in de infraroodcamera is ingeschakeld, worden bewegingen zowel in een volledig duistere omgeving als bij daglicht met hoge nauwkeurigheid geregistreerd. “Mobotix heeft de conventionele technologie in infraroodcamera’s verder ontwikkeld, zodat er meer mogelijk is in een breder scala van toepassingen”, zegt Dr. Ralf Hinkel, de oprichter van het bedrijf. “Zoals met al onze producten streven we ook hier naar optimale kwaliteit en daarom kunnen we een gemiddelde MTBF van 9 jaar op al onze warmtesensoren garanderen.”

De nieuwe S15D warmtesensormodules zijn ondergebracht in een speciale behuizing van aluminium en roestvrijstaal. Daarom is deze stevig op oppervlakken te bevestigen zonder dat er extra montagemiddelen voor nodig zijn. Verder zijn de warmtesensormodules geschikt voor continu gebruik onder zware omstandigheden en hebben ze een *MTBF van 80.000 uur. Omdat de warmtemodules van Mobotix een sensorwaarde van 50 mK hebben, vallen ze in de premiumklasse van infraroodcamera’s die momenteel voor commercieel gebruik op de markt zijn. Alle Mobotix-camera’s zijn weerbestendig – M15D (IP66), S15D (IP65) en S15D warmtesensoren (IP65) en worden in Duitsland geproduceerd.

Lensopties – L43, L65, L135
De Mobotix S15D warmtesensormodules worden apart verkocht en zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen:
• MX-SM-Thermal-L43 met een horizontale openingshoek van 45°
• MX-SM-Thermal-L65 met een horizontale openingshoek van 25°
• MX-SM-Thermal-L135 met een horizontale openingshoek van 17°

De Mobotix M15D warmtesensoren zijn standaard geschikt voor de volgende cameramodellen en eveneens verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen:
• MX-M15D-Thermal-L43 met een horizontale openingshoek van 45°
• MX-M15D-Thermal-L65 met een horizontale openingshoek van 25°
• MX-M15D-Thermal-L135 met een horizontale openingshoek van 17°
De S15D warmtesensormodules zijn niet geschikt voor de M15D.

Energie-efficiënt
Mobotix staat bekend om de productie van energiezuinige IP-videosystemen en levert daarom ook infraroodcamera’s met een bijzonder gunstige energie-efficiëntie. De S15D met twee warmtesensormodules verbruikt bijvoorbeeld slechts 7 watt en is eenvoudig van stroom te voorzien via een standaard (IEEE 802.3af) Power over Ethernet voeding. Ter vergelijking: infraroodcamera’s van andere merken zijn tot 30 keer minder efficiënt.

Warmtebeeldsensoren kunnen de thermische energie die objecten uitstralen zowel detecteren als zichtbaar maken. Daarom is deze techniek vooral geschikt voor perimeterbewaking en bewegingsdetectie, doordat objecten in volledige duisternis, mist of rook zichtbaar worden. Infraroodcamera’s van Mobotix kunnen de warmtestraling van objecten in een temperatuurbereik van -40 °C tot +550 °C/-40 °F tot +1022 °F detecteren. Deze straling is voor het blote oog onzichtbaar.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner