Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

Ajax Systems

Trigion

OSEC

Explicate

VVNL

Paraat

Milestone

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

Uniview

Optex

Avigilon Alta

Top Security

Bosch Security Systems

Kiwa

Regio Control Veldt

SOBA

Bydemes

NetworxConnect

VBN

Add Secure

Akuvox

RoSecure

ASSA ABLOY

ARAS

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

SmartCell

Nimo Dog Security

Centurion

CardAccess

Dero Security Products

i-Pro

IDIS

ADI

Hanwha Vision Europe

HID

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Nenova

CSL

HD Security

Hikvision

Nimo Drone Security

Multiwacht

Advancis

Seris

Lobeco

DZ Technologies

2N

De Beveiligingsjurist

ASIS

20face

Brivo

Gold-IP

VAIBS

VideoGuard

Genetec

G4S

NIBHV

Connect Security

Crown Security Services

JMB Groep

Eizo

Unii

Alarm Meldnet

Alphatronics

GFT

Sequrix

Paxton

Securitas

Seagate

Secusoft

Eagle Eye Networks

Network Optix

VEB

EAL

CDVI

Mobotix IP-Video deurstation met 360-graden lens

14 april 2010
Redactie
23:01

Mobotix heeft een IP-Video deurstation met hemisferische camera geïntroduceerd op Light+Building 2010, de grootste vakbeurs voor verlichting, elektrotechniek en gebouwautomatisering.

T24-deurstationHet nieuwe T24-deurstation is uitgerust met een 360-graden lens, die een toegangsgebied volledig zichtbaar maakt, van wand naar wand en van boven tot onder. Verder ondersteunt Mobotix’s T24 videotelefonie op basis van VoIP/SIP en de H.264 standaard.

Het IP-Video deurstation T24 kan met een 360-graden lens de volledige omgeving voor een gebouw of woning in hoge resolutie opnemen. Bij andere deurstations moeten bezoekers vrijwel recht voor de lens gaan staan. De Mobotix camera neemt altijd 360-graden beelden op en corrigeert het bijbehorende visoogeffect met geïntegreerde videosoftware automatisch naar scherpe normale livebeelden. Indien gewenst kan men ook eenvoudig digitaal inzoomen.

Wanneer er wordt aangebeld zet de camera via een netwerkverbinding automatisch een VoIP-videogesprek op met een standaardcomputer of tablet PC. Daardoor wordt het mogelijk om overal ter wereld audio- en videoverbinding te krijgen met het deurstation voor toegangscontrole. Uiteraard is de deur vervolgens op afstand te openen en te sluiten.

De toegangsconsole van Mobotix’s T24-deurstation ondersteunt voor persoonsidentificatie zowel individuele wachtwoorden, als een PIN-code of RFID-chip. Deze informatie wordt via een MxBus met de deuropener gecommuniceerd. Een veiligheidsopener met ingebouwde accu aan de binnenzijde maakt het mogelijk dat een deur bij stroomuitval altijd nog te openen en te sluiten is.

Mobotix’s T24-deurstation heeft een geïntegreerde voicemailbox om een afwezigheidboodschap voor bezoekers in te zetten en videoberichten te laten inspreken die later te beluisteren zijn. Alle gebeurtenissen die buiten het gebouw plaatsvinden worden continu, of aan de hand van zelf in te stellen incidenten, in hoge resolutie beelden met geluid opgenomen op een intern geheugen. Mobotix’s decentrale opslag en verwerking van hoge resolutie video, inclusief lipsynchrone audio, minimaliseert de benodigde netwerkbandbreedte en verlaagt de totale systeemkosten aanzienlijk. Vooral bij gebruik van een 360-graden lens. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van alle andere leveranciers van IP-videosystemen en deurstations.

Het IP-Video deurstation T24 van Mobotix is met een standaard netwerkkabel eenvoudig en snel te installeren. Wanneer er al een bestaande beldraad, of een andere kabel met 2-aders ligt, is die met een Mx2wire set tot een volwaardige videoverbinding op te waarderen. In beide situaties inclusief Power over Ethernet (PoE) voeding. Om de bediening van het nieuwe deurstation zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft Mobotix de MxEasy videosoftware ontwikkeld, die kosteloos wordt meegeleverd. Daarmee is elke standaard computer snel geschikt te maken voor multifunctioneel gebruik en beheer van de T24. Mobotix’s IP-Video deurstation T24 is het hart van een modulaire productlijn voor klantspecifieke toegangscontroleoplossingen. Zowel voor bedrijven als privétoepassingen. De waterdichte buitenconsole (IP65 tussen -30° en +60°) is in vier kleuren leverbaar (wit, zilver, donkergrijs en amber), terwijl de hemisferische cameramodule ook in het Siedle Vario systeem past. Daarvoor heeft Mobotix een speciaal geïntegreerd IO-aansluitpaneel ontwikkeld..

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner