MOBOTIX neemt AI- en DL-specialist Vaxtor Group over

MOBOTIX bevestigt een strategische uitbreiding in de vorm van de overname van Vaxtor Group. Dit is een specialist in kunstmatige intelligentie (AI) en deep learning-technologieën, waarmee al sinds een klein jaar wordt samengewerkt.

Vaxtor is gespecialiseerd in op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde videoanalyse, maar ook in Optical Character Recognition- (OCR) en Deep Learning-technologieën. De OCR-analysetechnologie van Vaxtor en dan met name de producten voor automatische kentekenherkenning (ANPR), bieden een breed scala aan oplossingen voor tal van verticale marktsegmenten. Vaxtor heeft bovendien een breed, wereldwijd klantenbestand, in vijftig landen en werkt samen met de meeste relevante spelers in de industrie.

Geautomatiseerde registratie
De analysetechnologie, die in combinatie met camera’s wordt gebruikt, maakt de geautomatiseerde registratie van bijvoorbeeld letters, cijfers of andere machine- en door mensen leesbare gegevens mogelijk. Ook is het mogelijk om dergelijke informatie met hoge snelheid efficiënt te registreren en te verwerken en gerelateerde processen te activeren. Zo vormen deze producten zowel een facilitator als een accelerator voor de verticale marktstrategie van MOBOTIX, aangezien deze technologieën te gebruiken zijn binnen bijvoorbeeld de overheid, de detailhandel en de transportsector, maar ook bij het volgen van containers, voertuigen en vliegtuigen. Markonderzoekers schatten dat de wereldwijde markt voor ANPR-oplossingen alleen al zal toenemen van 2,3 miljard tot 3,8 miljard dollar in 2025.

Geschikt voor MOBOTIX-platformen
Bovendien zijn de producten van Vaxtor op maat gemaakt voor het MOBOTIX 7 high-performance cameraplatform en hebben ze het concurrentievoordeel dat hun analyse-apps gedecentraliseerd aan boord van de camera kunnen worden uitgevoerd, waardoor dure randapparatuur overbodig is. Ze zijn ook geïntegreerd in de MOBOTIX Hub-videomanagementsoftware.
Rekening houdend met al deze factoren, biedt de overname uitgebreide commerciële en ontwikkelingsmogelijkheden en synergie-effecten. Interessant is met name de mogelijkheid voor nauwe ontwikkelingssamenwerking tussen Vaxtor en het recent gevormde MOBOTIX Development Office in Madrid, waardoor beide bedrijven opkomende groeimarkten of toekomstige behoeften effectiever kunnen bedienen.

Belangrijke stap
Thomas Lausten, CEO van MOBOTIX, merkte op: “Deze overname is een belangrijke stap in onze strategie om onze capaciteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie en deep learning te versterken.” Juan Vercher, CEO en oprichter van Vaxtor, verklaarde: “Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die deze overname Vaxtor biedt. We kunnen niet alleen blijven opereren als een op zichzelf staand bedrijf en onze bestaande zakelijke relaties uitbreiden, maar de mogelijkheid om een ​​nauwere strategische samenwerking te hebben, zowel technisch als commercieel, met een bedrijf van het formaat van MOBOTIX is precies de katalysator die nodig is om onze ambitieuze groei voort te stuwen.”
Beide bedrijven kwamen overeen geen financiële details vrij te geven. De rechtspersonen hebben de overname goedgekeurd. De voltooiing is nog onderworpen aan de goedkeuring van de relevante autoriteiten. De overname zal naar verwachting in Q1/2022 worden afgerond.

Deel dit artikel via: