MPL behaalt ISO27001 voor informatiebeveiliging

Moderne beveiliging en beheer op afstand werken tegenwoordig hoofdzakelijk via het Internet Protocol. Naast veel voordelen brengt dat het risico voor cybercrime met zich mee. Logisch dus dat MPL, dat diensten volgens de nieuwste technologieën aanbiedt, veel aandacht schenkt aan gecertificeerde cybersecurity.

Om cybersecurity volgens een beproefde structuur te implementeren is de norm voor het managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001) in het leven geroepen. Volgens deze norm is het ook mogelijk de getroffen maatregelen te laten toetsen door een onafhankelijk certificatie-instelling. MPL heeft dat laten doen, waardoor het nu in het bezit is van het ISO/IED 27001-certificaat. “Het is goed om te weten waarom wij dit traject zijn ingegaan”, zegt Jimmy Boeijen namens de directie. “Vanuit ons bedrijf zien we namelijk een grote verandering in de manier van beveiligen. Zo worden beveiligingsdiensten steeds meer remote benaderd. Met onze PSIM as a Serviceoplossing bieden we mogelijkheden die nog vrij onbekend zijn in de beveiligingssector.”

Veilige en duurzame beveiliging
MPL biedt als onafhankelijke integrator en meldkamer een innovatieve oplossing. Door systemen onafhankelijk te integreren digitaliseert het bedrijf het gebouw van de opdrachtgever binnen het eigen smartbuilding-platform. Dit zorgt ervoor dat gebouwen veiliger en duurzamer worden beveiligd. Veiliger omdat de maatregelen integraal worden doorgevoerd en duurzamer omdat door toegangsregulering veel energie kan worden bespaard. Ook zijn geen zware servers op de locatie nodig. Daar wordt alleen de hoogstnoodzakelijk randapparatuur geïnstalleerd. “Doordat deze systemen allemaal data versturen binnen ons netwerk, krijgen we zeer veel informatie”, vervolgt Boeijen. “De systemen van opdrachtgevers zijn continu met ons verbonden en wij verwerken de data naar leesbare informatie of laten deze zelfs geautomatiseerd beslissingen nemen. Het is daarom zeer belangrijk dat onze informatiebeveiliging van de hoogste standaard is en dat dit op goede manier is geborgd.”

Nieuwe verdienmodellen
Intussen blijft de innovatiekeuken bij MPL op volle toeren draaien. De nieuwste ontwikkeling is dat installateurs binnenkort taken van MPL kunnen overnemen via een soort virtuele meldkamer. Dat kan door aan te sluiten bij een nieuw partnerprogramma, dat begin 2023 wordt gepresenteerd. Na de benodigde training kan men dan in nauwe samenwerking met MPL op afstand een deel van het PSIM (Physical Security Information Management) beheren voor de eigen klanten. De meldkamer blijft zorgen voor de technische expertise, maar installateurs kunnen zelf de dienstverlening aan de man brengen en het beheer daarover voeren. Dat levert volgens Boeijen interessante nieuwe verdienmodellen op voor installateurs.

Deel dit artikel via: