MPL ondersteunt nu ook 4G-routers van CSL

De Alarm, Beheer en Communicatie Centrale van MPL in Barneveld biedt nu ondersteuning voor de 4G-routers van CSL. Deze geavanceerde routers dienen voor alarmtransmissie, maar ook voor CCTV, gebouwbeheersystemen, toegangsbeheer, betaalsystemen en nog veel meer.

De 4G-routers van CSL zijn bedoeld voor locaties waar geen breedbandinternetverbinding voorhanden is. Data wordt dan via een speciale 4G-SIM-kaart verstuurd. Vanzelfsprekend gebeurt dit versleuteld. De 4G-router biedt ook uitkomst als de internetverbinding uitvalt. De aangesloten systemen beschikken dan over een back-up-route via het 4G-netwerk, dat op de locatie het sterkste signaal biedt.

Cloud
De transmissie verloopt via het Gemini Global Platform van CSL. Vanuit deze zwaar beveiligde ‘cloud’ worden de signalen doorgestuurd naar de gebruiker of naar de  Alarm, Beheer en Communicatie Centrale van MPL. De 4G-router sluit uitstekend aan op de dienstverlening van MPL, dat naast het verwerken van alarmmeldingen ook volledige PSIM integratie als hosted omgeving met Winguard  voor onder andere integratie van gebouwbeheer, security, toegang en IoT aanbiedt.

Deel dit artikel via: