Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

i-Pro

Alarm Meldnet

ADI

Dero Security Products

SOBA

HID

CDVI

VEB

Ajax Systems

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

Brivo

Unii

Gold-IP

NetworxConnect

ASIS

HD Security

20face

VBN

Top Security

Seagate

Avigilon Alta

Lobeco

Paraat

Oribi ID Solutions

VideoGuard

G4S

OSEC

De Beveiligingsjurist

Centurion

DZ Technologies

Multiwacht

Uniview

GFT

Alphatronics

Seris

Secusoft

Explicate

Trigion

EAL

Service Centrale Nederland

NIBHV

CSL

Kiwa

Sequrix

Eagle Eye Networks

Bydemes

Paxton

Optex

Nimo Drone Security

Nenova

Masset Solutions

Regio Control Veldt

SmartSD

Bosch Security Systems

ARAS

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Securitas

PG Security Systems

Connect Security

Akuvox

2N

Genetec

Add Secure

RoSecure

Eizo

VVNL

CardAccess

Milestone

VAIBS

Advancis

ASSA ABLOY

SmartCell

IDIS

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

JMB Groep

Multiwacht groeit in een tijd van personeelstekorten

3 oktober 2023
Redactie
05:47

Ruim een jaar geleden was er toch best een uitdaging bij de in Houten gevestigde particuliere beveiligingsorganisatie Multiwacht. Directeur Hans Dijkstra: “Een sterk merk bouwen gaat niet vanzelf. Binnen een beveiligingsbedrijf zijn de beveiligers de sterkste schakel. Wat nu als daar een tekort aan is in de markt?”

Om door te kunnen groeien en te kunnen bouwen aan het merk Multiwacht Safety & Security is Leon Baijens een jaar geleden aangesteld als operationeel manager. Door gebruik te maken van elkaars uitgebreide netwerk van beveiligers is er weer volop groei, zowel in de objectbeveiliging als in de mobiele surveillance.

Personeelstekorten
Overal is te lezen dat er allerlei personeelstekorten ontstaan, waardoor er maatschappelijk bepaalde zaken onder druk komen te staan. Baijens: “Natuurlijk dient elke organisatie goed te overwegen waar zij haar prioriteit moet stellen. Voor veel organisaties komt dit dan neer op het stabiliseren van het bedrijf, dan wel het beperken van de groei. Dit is voor Multiwacht niet nodig, omdat we in het afgelopen jaar beveiligers hebben geworven via ons netwerk en met een aantal doeltreffende campagnes.”
“Met goede communicatie en duidelijkheid naar alle stakeholders heeft Leon Baijens gezorgd dat er een snelle groei is gerealiseerd in het personeelsbestand beveiligers”, vertelt Dijkstra. “Maar dat heeft hij niet alleen gedaan. Onze huidige beveiligers hebben hun kennissenkring ingeschakeld en hieruit zijn ook veel sollicitaties voortgekomen.”

Luisteren naar medewerkers
Over hoe dit resultaat binnen een jaar is behaald, zegt Baijens: “Luister naar medewerkers en vraag wat ze echt zoeken in een baan. Maar wees ook eerlijk over iets wat niet haalbaar is. Dan is de kans groter dat ze ook later weer voor je willen werken. Een bedrijf dat beveiliging nodig heeft zoekt naar een oplossing. De kans is groot dat Multiwacht Safety & Security wel eens de beste oplossing kan bieden. Wij werken immers nog gewoon met beveiligers in loondienst. Neem gerust eens contact met ons op. Wij denken graag mee.”

Passende uitstraling
“Naast de kwalitatieve en kwantitatieve aspecten, is uitstraling door logovoering en uniformering essentieel”, zegt operationeel manager Baijens. Ik ben er dan ook trots op dat we de afgelopen maand ons nieuwe logo en de nieuwe uniformen hebben kunnen presenteren.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

Seagate

SequriX

Videoguard

Wordt een partner