Multiwacht groeit in een tijd van personeelstekorten

Ruim een jaar geleden was er toch best een uitdaging bij de in Houten gevestigde particuliere beveiligingsorganisatie Multiwacht. Directeur Hans Dijkstra: “Een sterk merk bouwen gaat niet vanzelf. Binnen een beveiligingsbedrijf zijn de beveiligers de sterkste schakel. Wat nu als daar een tekort aan is in de markt?”

Om door te kunnen groeien en te kunnen bouwen aan het merk Multiwacht Safety & Security is Leon Baijens een jaar geleden aangesteld als operationeel manager. Door gebruik te maken van elkaars uitgebreide netwerk van beveiligers is er weer volop groei, zowel in de objectbeveiliging als in de mobiele surveillance.

Personeelstekorten
Overal is te lezen dat er allerlei personeelstekorten ontstaan, waardoor er maatschappelijk bepaalde zaken onder druk komen te staan. Baijens: “Natuurlijk dient elke organisatie goed te overwegen waar zij haar prioriteit moet stellen. Voor veel organisaties komt dit dan neer op het stabiliseren van het bedrijf, dan wel het beperken van de groei. Dit is voor Multiwacht niet nodig, omdat we in het afgelopen jaar beveiligers hebben geworven via ons netwerk en met een aantal doeltreffende campagnes.”
“Met goede communicatie en duidelijkheid naar alle stakeholders heeft Leon Baijens gezorgd dat er een snelle groei is gerealiseerd in het personeelsbestand beveiligers”, vertelt Dijkstra. “Maar dat heeft hij niet alleen gedaan. Onze huidige beveiligers hebben hun kennissenkring ingeschakeld en hieruit zijn ook veel sollicitaties voortgekomen.”

Luisteren naar medewerkers
Over hoe dit resultaat binnen een jaar is behaald, zegt Baijens: “Luister naar medewerkers en vraag wat ze echt zoeken in een baan. Maar wees ook eerlijk over iets wat niet haalbaar is. Dan is de kans groter dat ze ook later weer voor je willen werken. Een bedrijf dat beveiliging nodig heeft zoekt naar een oplossing. De kans is groot dat Multiwacht Safety & Security wel eens de beste oplossing kan bieden. Wij werken immers nog gewoon met beveiligers in loondienst. Neem gerust eens contact met ons op. Wij denken graag mee.”

Passende uitstraling
“Naast de kwalitatieve en kwantitatieve aspecten, is uitstraling door logovoering en uniformering essentieel”, zegt operationeel manager Baijens. Ik ben er dan ook trots op dat we de afgelopen maand ons nieuwe logo en de nieuwe uniformen hebben kunnen presenteren.”

Deel dit artikel via: