Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

Regio Control Veldt

OSEC

NetworxConnect

PG Security Systems

Akuvox

SOBA

HID

ARAS

Sequrix

Bosch Security Systems

Unii

Lobeco

VBN

Alphatronics

Avigilon Alta

Paraat

Securitas

CardAccess

CSL

CDVI

Bydemes

Advancis

i-Pro

Seris

Seagate

VAIBS

20face

GFT

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

Optex

IDIS

Secusoft

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

Kiwa

SmartCell

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Multiwacht

Connect Security

Gold-IP

Top Security

NIBHV

Dero Security Products

ASIS

Nimo Drone Security

VVNL

VideoGuard

Paxton

G4S

Hikvision

Add Secure

Centurion

De Beveiligingsjurist

VEB

Uniview

ASSA ABLOY

EAL

Explicate

2N

ADI

Alarm Meldnet

Genetec

Brivo

Masset Solutions

Milestone

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

RoSecure

Ajax Systems

SmartSD

Trigion

HD Security

MVO-certificaat voor W&R beveiliging

25 oktober 2016
Redactie
15:47

W&R beveiliging uit Uden heeft naar eigen zeggen als eerste beveiligingsbedrijf ISO 26000 aantoonbaar en succesvol geïmplementeerd. Het betreft een wereldwijde richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het MVO-beleid van W&R beveiliging is door NEN getoetst aan de ISO 26000-richtlijnen en akkoord bevonden.
ISO 26000 is een wereldwijde richtlijn voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Deze verantwoordelijkheid wordt uiteengezet in zeven kernthema’s: mensenrechten, milieu, arbeidspraktijk, bestuur van de organisatie, eerlijk zaken doen, consumentenaangelegenheden en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de gemeenschap. ISO 26000 hanteert voor elk thema grondgedachtes en principes en koppelt daaraan gerelateerde acties of verwachtingen. De richtlijn helpt bij het aanbrengen van focus in MVO activiteiten, het creëren van draagvlak voor het MVO beleid en het meten en evalueren van de MVO prestaties.

Zelfverklaring en onderbouwing
Met een zelfverklaring heeft W&R beveiliging verantwoording afgelegd over de wijze waarop men maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en hoe daarbij ISO 26000 wordt toegepast. De zelfverklaring is door NEN (Nederlands Normalisatie Instituut) en in samenwerking met MVO Nederland ontwikkeld door een commissie waarin onder andere het Ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en de FNV Vakcentrale zitting hebben.

“Apetrots”
Willem Rutten en Sander van der Walle zijn de oprichters van W&R beveiliging. “We zijn als organisatie dagelijks bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar je wilt als ondernemer ook weten of je als organisatie voldoende doet op dit gebied en of het MVO-beleid beter kan. We hebben daarom een zelfverklaring en onderbouwing ten aanzien van ons MVO-beleid opgesteld en voorgelegd aan NEN. Zij hebben deze getoetst en hebben geen bevindingen gevonden”, aldus Willem Rutten. Sander van der Walle vult aan “Hiermee zijn wij het eerste beveiligingsbedrijf in Nederland dat voldoet aan ISO 26000. En daar zijn we natuurlijk apetrots op!”

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

SequriX

Wordt een partner