Naadloze overstap van incidentrespons naar onderzoek

Genetec helpt organisaties nu naadloos over te stappen van incident responses naar de onderzoeksfase. Dit gebeurt met een nieuwe integratie die binnen één interface de uitwisseling van informatie en rapporten vergemakkelijkt tussen Mission Control en Clearance voor beheer van bewijsmateriaal.

Beveiligingsteams in organisaties zoals ziekenhuizen, banken en bedrijven in de utiliteitssector verwerken vaak een groot aantal incidenten en moeten dikwijls videomateriaal en details over incidenten delen met interne afdelingen en met wetshandhavingsinstanties, advocaten en verzekerings-maatschappijen. Deze informatie omvat zowel videobewijs als details van de gebeurtenissen evenals informatie over acties die tijdens het incident zijn ondernomen.

Sneller documenteren
Dankzij de integratie tussen Mission Control™ en Clearance™ kunnen alle camera’s die aan een gebeurtenis zijn gekoppeld nu met één enkele handeling worden geëxporteerd naar een case in Clearance. Dit vermindert de tijd die operators kwijt zijn aan het documenteren en maken van een synopsis van een incident en zorgt ervoor dat er geen camera’s worden gemist die gebeurtenissen hebben vastgelegd. Eenmaal geüpload naar Clearance kunnen opnames worden opgeslagen op basis van de bewaartermijn die is gedefinieerd door de aard van het incident en het bedrijfsbeleid van de organisatie.

Controle op beleid
Het Mission Control incidentrapport wordt ook bewaard als onderdeel van de case, waardoor organisaties kunnen aantonen dat het beleid wordt nageleefd bij het afhandelen van een incident, aangezien alle acties met betrekking tot het incident worden gedocumenteerd in het rapport. Net als de video-exports kunnen deze rapporten worden gedeeld met andere partijen of intern worden gebruikt voor audit-doeleinden.
“Door de integratie van Mission Control met Clearance vereenvoudigen we het opstarten van een onderzoek na een incident. Door deze extra efficiency kunnen onze klanten meer doen met hun systemen en de informatie die ze verzamelen, terwijl ze tegelijkertijd gebruik maken van bestaande technologie om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken”, aldus product group director Erick Ceresato van Genetec.

Organisaties kunnen Clearance en Mission Control gratis uitproberen bij gecertificeerde Genetec-partners.

Deel dit artikel via: