Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

PG Security Systems

Nimo Dog Security

Add Secure

SmartCell

VAIBS

Milestone

VVNL

2N

Ajax Systems

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

Kiwa

IDIS

i-Pro

ARAS

Crown Security Services

Bydemes

Hikvision

Eizo

Hanwha Vision Europe

Lobeco

Optex

Unii

Trigion

ADI

Secusoft

VideoGuard

OSEC

HID

Securitas

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Paraat

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Nenova

Paxton

G4S

Top Security

Nimo Drone Security

Explicate

CDVI

Sequrix

20face

Centurion

NIBHV

ASIS

Brivo

NetworxConnect

Genetec

Eagle Eye Networks

Akuvox

Alarm Meldnet

SmartSD

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

HD Security

Connect Security

Uniview

Seagate

RoSecure

Alphatronics

Seris

VBN

Avigilon Alta

Masset Solutions

Advancis

JMB Groep

EAL

GFT

SOBA

VEB

Gold-IP

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Nauta reduceert inbraakkansen met 95%

5 september 2006
Redactie
10:30

70% van alle woningen in Nederland is niet of nauwelijks beveiligd. Cijfers wijzen uit, dat inbrekers gemiddeld 30 seconden nodig hebben om een slecht beveiligde woning binnen te dringen.

?Het wordt tijd dat we daar iets aan gaan doen?, aldus Rob Brandt, hoofd verkoop bij Nauta in Barneveld, specialisten in beveiliging, ijzerwaren en hang- en sluitwerk: ?Want de kans op inbraak kan op een eenvoudige manier met 95% worden teruggebracht.? Daarvoor ontwikkelde Nauta de 1.2.3.inbraakcheck.

Inbrekers nemen gemiddeld niet langer dan 3 minuten de tijd om een woning binnen te dringen. ?Als men dan weet, dat producten voorzien van het SKG-keurmerk, zijn getest op 5 minuten inbraakwerendheid, is het duidelijk dat men op eenvoudige wijze een groot deel van het risico op inbraak kan wegnemen?, aldus Brandt. Via 1.2.3.inbraakcheck kan men op internet testen hoe goed de eigen woning is beveiligd en waar zich de zwakke plekken bevinden. De check geeft inzicht of het hang- en sluitwerk compleet is en SKG gekeurd. Met die lijst in de hand kan men vervolgens besluiten direct of in fasen, aanpassingen te doen op het gebied van beveiliging.

Tijdens de test worden gevelelementen, zoals ramen, voor- en achterdeuren, apart behandeld. Daarna kan men zelf bepalen welke aanpassingen het meest urgent zijn. Met dit boodschappenlijstje wordt men doorverwezen naar de dichts bijzijnde ijzerwarenhandel, die beschikt over de SKG en PKVW gekeurde hang- en sluitwerkproducten. In deze zaken is een in blauw en witgekleurde 1.2.3.inbraakcheck ingericht, waar duidelijk op raam en deur gesorteerd, de diverse producten zijn ge?taleerd. Ook treft men er aanvullende artikelen, zoals druksluiting, raamboom, barri?restangen en dievenklauwen. Allemaal overzichtelijk gepresenteerd met omschrijving en toepassing. Dus eenvoudig te kiezen wat men nodig heeft. Ook treft men daar het blauw-witte 1.2.3.inbraakcheckboekje dat verdere uitleg en ondersteuning biedt bij het maken van de juiste keuzes.

Voor extra veiligheid zijn er nog de meerpuntssluitingen, de beveiligingsstrips, kluizen, alarmsystemen en rook- en brandmelders. Ook daarover vind men alle informatie. Na het doorvoeren van deze eenvoudige, maar zeer effectieve aanpassingen, zal een dief het snel uit zijn hoofd laten om nog een poging te ondernemen. Want hij heeft veel meer tijd nodig, dan hij na deze aanpassingen krijgt. ?Belangrijkste boodschap die wij willen geven is: Mensen doe er iets aan. Het is toch van de zotte, dat we onze auto?s van alarm voorzien, maar onze woning kan iedereen binnen dertig seconden betreden?, aldus Brandt.

Link: www.123inbraakcheck.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner