Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

G4S

JMB Groep

Seagate

Gold-IP

Ajax Systems

Optex

NIBHV

ARAS

Advancis

VideoGuard

20face

ASSA ABLOY

HD Security

Crown Security Services

De Beveiligingsjurist

Centurion

Uniview

Seris

Kiwa

Connect Security

Service Centrale Nederland

VAIBS

BHVcertificaat.online

Hikvision

HID

SOBA

Masset Solutions

Unii

Milestone

OSEC

ASIS

i-Pro

Explicate

NetworxConnect

PG Security Systems

Genetec

CSL

VBN

Trigion

SmartCell

Regio Control Veldt

Bydemes

Paxton

Nimo Dog Security

Multiwacht

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

VEB

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

Securitas

ADI

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Eizo

Lobeco

IDIS

VVNL

Oribi ID Solutions

Paraat

Top Security

Nenova

Bosch Security Systems

Secusoft

2N

RoSecure

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

Brivo

Alphatronics

DZ Technologies

CardAccess

Sequrix

Akuvox

EAL

GFT

NAVO-landen bijeen voor online veiligheid

16 mei 2024
Redactie
20:53

Er zijn steeds meer cyberdreigingen die zich richten op overheden, bedrijven, organisaties en burgers die soms onvoldoende beschermd zijn. Nederland vindt dat internet toegankelijk, open en veilig dient te zijn voor iedereen. Daarom organiseert Nederland samen met Roemenië donderdag en vrijdag in Den Haag een NAVO-cyberconferentie. Cyberexperts uit alle lidstaten en een aantal andere landen komen tijdens de conferentie samen om hier afspraken over te maken.

Bij de NAVO (de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) denkt men vaak aan traditionele militaire verdediging. Maar naast aanvallen door tanks en soldaten moet de NAVO landen steeds vaker beschermen tegen online aanvallen. Nederland organiseert samen met Roemenië een cyberconferentie om te laten zien hoe belangrijk het is om samen te werken tegen online dreigingen.
Tijdens deze NAVO-Cyberconferentie wordt besproken welke maatregelen landen kunnen nemen om het bondgenootschap beter te verdedigen tegen cyberdreigingen. Ook wordt gekeken naar manieren waarop de overheid en bedrijven samen kunnen werken om cyberaanvallen beter te herkennen en voorkomen.

Internationale samenwerking
Het gebruik van digitale technologieën brengt veel voordelen met zich mee, maar ook risico’s en dreigingen. Cyberspionage, sabotage en het verspreiden van nepnieuws zijn belangrijke instrumenten geworden in de wereldwijde machtsstrijd. Dit is bijvoorbeeld te zien in Oekraïne, waar meerdere cyberaanvallen en desinformatiecampagnes hebben plaatsgevonden. Ook tegen en in Nederland worden regelmatig cyberaanvallen uitgevoerd.
Nederland werkt samen met landen over de hele wereld, bedrijven, maatschappelijke organisaties, en binnen de EU en in de NAVO om cyberdreigingen aan te pakken. Dit gebeurt door het uitwisselen van kennis en informatie, het opzetten van samenwerkingsverbanden en het inzetten van sancties indien nodig.
Een goed voorbeeld van samenwerking is de cybersteun die Nederland samen met andere bondgenoten geeft aan Oekraïne, bijvoorbeeld door het verstrekken van softwarelicenties en het trainen van IT-personeel. Door deze gezamenlijke inspanning wordt Oekraïne geholpen bij het verdedigen tegen de digitale dreigingen en draagt Nederland bij aan de veiligheid en stabiliteit in Europa.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner