Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

Kiwa

Regio Control Veldt

G4S

Nenova

Advancis

EAL

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

Alarm Meldnet

Unii

HD Security

Seagate

Bydemes

CSL

Nimo Drone Security

CDVI

Eagle Eye Networks

Akuvox

Hikvision

Paraat

Connect Security

i-Pro

Service Centrale Nederland

VAIBS

Ajax Systems

Secusoft

ADI

CardAccess

Trigion

ASIS

ASSA ABLOY

HID

Genetec

SmartCell

JMB Groep

NIBHV

Optex

Sequrix

Avigilon Alta

Paxton

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

20face

VBN

Multiwacht

Gold-IP

De Beveiligingsjurist

Securitas

Explicate

SOBA

Add Secure

VEB

NetworxConnect

Eizo

Top Security

DZ Technologies

Alphatronics

Lobeco

BHVcertificaat.online

OSEC

2N

RoSecure

IDIS

Dero Security Products

Masset Solutions

SmartSD

Uniview

Seris

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

VVNL

SMC Alarmcentrale

GFT

ARAS

Milestone

PG Security Systems

Brivo

Centurion

Nedap installeert 2000 slimme parkeersensoren

15 november 2017
Redactie
00:00

 

 

Groenlo, 14 november 2017

 

De Roads & Transport Authority (RTA) in Dubai heeft de eerste fase van het Smart Parking Project uitgerold in de buurt van Al-Rigga en het World Trade Center. Dit project is geïmplementeerd door Energy International Corporation. Nedap, toonaangevend specialist op het gebied van voertuigdetectietechnologie, levert de slimme parkeersensoren die real-time informatie over de parkeerbezetting beschikbaar maken.

Roads & Transport Authority
De Roads & Transport Authority (RTA) is verantwoordelijk voor de planning en realisatie van het (openbaar) transport, de wegen en het verkeer in het emiraat Dubai. Als onderdeel van de inspanningen van de overheid om slimme diensten te leveren aan bewoners en bezoekers, werd het Smart Parking Project geïnitieerd. Dit project biedt een nieuwe service waarbij het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan openbare wegen en op parkeerterreinen wordt weergegeven op dynamische verkeersborden en in de RTA smartphone app. SENSIT, het slimme parkeerplatform van Nedap, werd geïmplementeerd om de statusinformatie van individuele parkeerplaatsen in real-time beschikbaar te stellen.

Slimme parkeersensoren
Het SENSIT-systeem van Nedap bestaat uit slimme parkeersensoren die gebruik maken van dubbele detectietechnologie: zowel magnetisch veld als infrarood. De uitermate nauwkeurige bezettingsinformatie die door deze oplossing beschikbaar is, wordt weergegeven in de RTA app. Het biedt ook de mogelijkheid om parkeerkosten te betalen zonder extra kosten voor sms. De real-time informatie wordt daarnaast gebruikt om het aantal beschikbare parkeerplaatsen op dynamische verwijsborden – in zowel het Engels als Arabisch – weer te geven.

Dankzij dit project hoeven automobilisten in deze gebieden niet langer rond te rijden op zoek naar een parkeerplaats – ze weten nu precies waar de beschikbare plaatsen zijn. Hierdoor besparen automobilisten waardevolle tijd, en worden verkeersopstopping en vervuiling gereduceerd.

2000 sensoren geïnstalleerd
Engr. Maitha Mohammed Bin Adai, CEO van RTA’s Traffic & Roads Agency: “De RTA heeft de koppeling van het centrale systeem met de basiscomponenten van het project in openbare parkeergarages in Dubai voltooid, evenals parkeerterminals op meerdere niveaus en parkeergelegenheid in Dubai Mall. Fase I van het project is voltooid volgens de geplande tijdlijn. De RTA heeft de projectwerkzaamheden bij Al Rigga volledig afgerond na de installatie van ongeveer 2000 slimme parkeersensoren. Het project is afgestemd op de behoeften van weggebruikers, en voldoet aan de groeiende behoefte van het publiek aan het gebruik van effectieve technologische apparaten in parkeerdiensten. Het project helpt bij het verstrekken van informatie over de status van de parkeerplekken aan automobilisten voordat ze naar die gebieden rijden. Het voorkomt daarmee verkeersopstopping als gevolg van het zoeken naar een vrije parkeerplek.”

Deze uitstekende parkeerservice sluit aan bij de visie van RTA op veilig en soepel vervoer. Het draagt ​​bij aan het realiseren van de strategische doelen van de autoriteiten: Smart Dubai en People Happiness.

Energy International
Energy International is gespecialiseerd in end-to-end service-integratie, projectbeheer en contractering voor stadsontwikkeling en openbare infrastructuurontwikkeling.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner