Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

Genetec

i-Pro

Eagle Eye Networks

ASSA ABLOY

SOBA

Dero Security Products

VideoGuard

IDIS

Eizo

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Lobeco

VEB

G4S

Traka ASSA ABLOY

Uniview

Bosch Security Systems

2N

VBN

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

Securitas

NIBHV

Centurion

Paraat

De Beveiligingsjurist

Top Security

Ajax Systems

DZ Technologies

Unii

Secusoft

Milestone

CSL

GFT

Regio Control Veldt

VVNL

Crown Security Services

Akuvox

ASIS

ARAS

Gold-IP

Brivo

Masset Solutions

SmartSD

Paxton

Trigion

Alphatronics

RoSecure

Service Centrale Nederland

Seris

HID

Nimo Dog Security

Add Secure

CDVI

Explicate

VAIBS

EAL

Optex

Kiwa

20face

PG Security Systems

Sequrix

Nenova

ADI

Alarm Meldnet

Seagate

SmartCell

CardAccess

Advancis

HD Security

OSEC

Connect Security

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Bydemes

Hikvision

Nederlandse Uniform Academie start bike patrol training

5 april 2009
Redactie
12:57

De Nederlandse Uniform Academie is gestart met opleiding voor ‘bikepatrollers’. De opleidingen worden verzorgd door ervaren instructeurs. De instructeurs hebben hun fietsopleiding gevolgd bij de politie.

De politie werkt, met succes, al langer met fietssurveillanten. De opleiding was echter niet toegankelijk voor particulieren, terwijl juist deze manier van surveillance ook uitermate geschikt is voor stadswachtorganisaties, objectbeveiliging en evenementenbeveiliging.

De Nederlandse Uniform Academie (NUA), opleidingsinstituut voor handhaving en veiligheid springt nu in dit gat in het bestaande opleidingenaanbod. De eerste cursusdag, voor de toekomstig fietssurveillanten van Veiligheidszorg Smallingerland, was zeer geslaagd. bike patrol training

John Boersma, directeur van de NUA, verwacht dat deze nieuwe manier van surveillance voor particuliere veiligheidsorganisaties snel in populariteit zal groeien. De cursus ‘bikepatroller’ wordt aan de wensen van de klant aangepast, en wordt op verschillende niveaus aangeboden. De beginnerscursus richt zicht op de basisvaardigheden als fietscontrole, remmen, schakelen en afstappen. In de cursussen voor gevorderden wordt aandacht besteed aan technieken om obstakels te bedwingen, aanhoudingstechnieken en zelfverdedigingtechnieken met de fiets. De nadruk van alle cursussen ligt op veilig werken. Alle cursussen worden verzorgd door minimaal twee instructeurs zodat differentiatie tijdens de cursus mogelijk is.

De voordelen van fietssurveillance zijn legio. Fietssurveillanten zijn sneller dan hun lopende collega’s, maar blijven makkelijk aanspreekbaar. Ze zijn zeer wendbaar en kunnen op plaatsen komen waar auto’s niet kunnen komen. De fietssurveillanten zijn stil en kunnen goed horen, zien en ruiken wat er om hen heen gebeurt. Ook blijkt dat bikepatrollers meer autoriteit uitstralen zonder agressief over te komen. Daarnaast is aanschaf en onderhoud van fietsen is een stuk goedkoper dan dat van een surveillanceauto. Een ander voordeel voor werkgevers is dat fietssurveillanten fysiek en mentaal een stuk fitter zijn wat resulteert in aanzienlijk minder ziekte verzuim.

Beelden: Bike patrol training

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

SequriX

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner