Nepagenten overvallen vrachtwagenchauffeur

Afgelopen donderdag hebben mannen met valse politie-uniformen een gewapende overval gepleegd op een vrachtwagenchauffeur in Schalkwijk. De man werd bedreigd met een wapen en mishandeld, terwijl de overvallers de inhoud van enkele pallets in de wagen meenamen. Vermoedelijk gaat het om drugs.

Rond 07:45 uur was een vrachtwagenchauffeur klaar met het lossen van zijn lading, toen hij een donkere auto aan zag komen rijden met blauwe flitslampen. Direct hierachter reed een wit busje. Uit de donkere stationwagen sprongen vier mannen. De mannen die voorin zaten droegen een politie-uniform en een van de mannen achterin ook. Uit het witte busje erachter sprongen ook twee mannen. Een van die mannen droeg mogelijk ook een vals politie-uniform.

Scherpe wietlucht
Een van de daders bedreigde de vrachtwagenchauffeur met een wapen en sloeg hem. Op dat moment had de chauffeur in de gaten dat het geen politieagenten waren. De geüniformeerde mannen openen de lading en gelijk rook de chauffeur een scherpe wietlucht. De inhoud van de pallets werd meegenomen en rond 08:15 uur reden de mannen met dezelfde auto’s in hoge snelheid weer richting Schalkwijk.

Politie zoekt hulp
De politie is op zoek naar meer informatie en tips over deze brute overval. Wie donderdagmorgen 17 juni voor 07:45 uur een donkere auto of een witte bus zag rijden in de richting van Schalkwijk of door Schalkwijk of wie op een andere plaats in de omgeving auto’s gezien heeft die lijken op die voertuigen of wie camerabeelden of dashcam-beelden heeft waar de auto’s opstaan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Het gaat om een donkere stationwagen, mogelijk een Opel, met blauwe flitslampen. In de auto zitten vier mannen. Het tweede voertuig is een witte bus met een dichte cabine. Vermoedelijk is het een oud model met voorlampen die aan elkaar zitten. In de bus zaten twee mannen met politie-uniformen aan. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Deel dit artikel via: