Nieuw basisuniform voor boa’s

Het nieuwe basisuniform voor boa’s in de openbare ruimte is gelanceerd. Voor het creëren van een herkenbare identiteit legden beroepsvereniging Beboa en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een modeluniform vast voor de boa werkzaam in het domein Openbare Ruimte.

boa uniformNa klachten over de kwaliteit, functionaliteit en uitstraling van de huidige uniformen, stelden beroepsvereniging Beboa en de VNG specifieke voorschriften op voor een landelijk uniform voor boa’s binnen het domein Openbare Ruimte. Het basisuniform moet de uitstraling, professionaliteit en functionaliteit van de groeiende beroepsgroep van buitengewoon opsporingsambtenaren waarborgen. Het complete uniform kenmerkt zich door zijn professionele uitstraling en de doekkwaliteit en –kleur.
boa uniformHet basis BOA-uniform van HaVeP Workwear bestaat uit een waterdicht, ademend en beperkt vlamvertragend jack, een verstelbare broek met knieversterking aan de binnenzijde en een comfortabel softshell vest. Om tegemoet te komen aan specifieke wensen vanuit de doelgroep kunnen er bovendien aanpassingen of toevoegingen aan het basisuniform worden gedaan.
boa uniform 2De verwachting is dat het uniform in 2016 verplicht zal worden gesteld voor boa’s binnen het domein Openbare Ruimte. De vastgestelde richtlijn biedt gemeenten en organisaties een handvat voor het bepalen en aanschaffen van uniforms. Op basis van het voorschrift kunnen zij samen met de producent een passend uniform ontwerpen. In Nederland werken in totaal ruim 25.000 boa’s.
Eerder verschenen: Nieuwe modeluniformen gemeentelijke boa’s
Link: havep.com

Deel dit artikel via: